Fenerbahçe Kadıköy'de Galatasaray'a 3-1 kaybetti

Galatasaray, Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 3-1 yenerken Mourinho basın toplantısına kalmadan stadı terk etti.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 09:25
GÜNCELLEME
22 Eylül 2024 10:12
Fenerbahçe Kadıköy'de Galatasaray'a 3-1 kaybetti
BY
Barış Yılmaz Editör

Türkiye’nin gündemi Fenerbahçe-Galatasaray derbisiydi.

Erken sayılabilecek 6. Haftada oynanan derbi Fenerbahçe için rakibini geçip zirveye yerleşme fırsatı demekti. Galatasaray ise, rakibini devirip farkı açmayı hedefledi.

Saha ve seyirci avantajıyla maça çıkan sarı lacivertliler, ilk 10 dakika baskı kurdu.

Ancak, Galatasaray bu dakikadan sonra önce oyunda dengeyi sağladı ardından rakip kaleye gitmeye başladı.

Fenerbahçe orta sahasını rahat geçen sarı kırmızılılar 4 ay önce 10 kişiyle kendilerini yenen rakiplerinden rövanşı almak için iştahlı şekilde hücuma yöneldi.

Temaslı oyunla rakibini bozan ve ayağa pas yapmasını engelleyen Galatasaray 21’de aradıüı golü buldu. Torreira, Fenerbahçe savunmasından dönen topu ceza sahası dışından şık bir vuruşla ağlara yolladı.

Gol sonrası beraberlik için rakip kaleye giden sarı lacivertliler 28’de ikinci şoku yaşadı. 28’de Galatasaray Mertens ile farkı 2’ye çıkarırken Kadıköy’de hem taraftar hem kenar yönetim hem de Fenerbahçeli futbolcular şaşkınlık yaşadı.

Bu gol adeta soğuk duş etkisi yarattı.

Mourinho ve transferlere on milyonlarca Euro döken Fenerbahçe, Süper Lig ve derbi gerçeklerinden ne kadar uzakta kaldığını gösterdi.

 Galatasaray, yeni transferi Gabriel Sara ile 59. dakikada 3. golü buldu. Fenerbahçe 63'te Dzeko'nun penaltıdan attığı golle farkı 2'ye indirdi.

Special One olarak anılan Mourinho’nun geçen yılki oyun düzeninde yaptığı değişikliklerdeki ısrarı ön alanda baskı yapan ve ilk yarıda goller bularak psikolojik baskıyı skora çeviren sarı lacivertlilerin yerine baskıyı kabullenen ve gol yedikten sonra geri dönüş yapamayan bir takım ortaya çıkmıştı.

Asbaşkan Acun Ilıcalı’nın “maçın özetini izleyenler Fenerbahçe’nin pozisyonlarını izlemekten yorulurlar” sözü taraftarların yüreğine su serpmek ve umut vermek bir yana tam ters etki yaptı.

Mourinho’nun maç sonu basın toplantısına katılmadan stadı terk etmesi de sosyal medyada olay oldu.

Bu yenilginin faturası, ilk derbisinde net bir skorla kaybeden Mourinho ve yaptığı transferlerden hiçbir şekilde yararlanamayan Fenerbahçe Yönetimine çıkar.

Mourinho’nun yüzlerce derbi oynaması, kupalar kazanması dünkü net yenilgiyi telefi etmez. Şimdi söylenecek “telafi edilebilir, ligin henüz başı”, “lig uzun maraton” sözleri de taraftarı sakinleştirmez.

Sonuçta Kadıköy’de yenilmezlik serisini Galatasaray yenilgisiyle kaybeden Fenerbahçe, daha ligin başında ağır yara aldı.

Mourinho, Galatasaray derbisinin en az şampiyonluk kadar önemli olduğu gerçeğini ilerleyen dönemde yaşayarak öğrenecek.

Galatasaray, dün akşam iyi bir oyunla ve 3 golle 3 puana uzanırken alkışı da aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa