Fenerbahçe'nin Galatasaray yenilgisi için Avrupa basını ne yazdı?

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho’nun ilk derbisinde Galatasaray’a 3-1 kaybetmesi Avrupa basınında manşetlere çıktı.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 10:30
GÜNCELLEME
22 Eylül 2024 11:49
Fenerbahçe'nin Galatasaray yenilgisi için Avrupa basını ne yazdı?
BY
Barış Yılmaz Editör

Galatasaray, Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-1 yenerek 4 ay önce sahasında kaybettiği 1-0’lık maçın rövanşını aldı.

Torreira, Mertens ve Sara ile galibiyete koşan sar kırmızılılar deyim yerindeyse Portekizli teknik adam Morinho’nun karizmasını da çizdi.

Avrupa basını Fenerbahçe-Galatasaray derbisine geniş yer ayırdı.

Moruinho’nun basın toplantısına katılmadan Kadıköy’ü terk etmesi olay oldu.

Portekiz, İspanya, İngiltere ve İtalya gibi futbol ülkelerinin spor manşetlerinde yer alan derbi yorumları şöyle…

İspanya’nın Diario As Hazetesi “Kabus gibi bir gece” başlığını kullandı. Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'sinin son Türkiye şampiyonu Galatasaray karşısında 3-1'lik ağır bir yenilgi aldığına işaret eden gazete, İstanbul'un Asya yakasında kabus gibi bir gece yaşandığını vurguladı. Gazete, bunun Mou için Türkiye'deki ilk büyük yenilgi olduğunun altını çizdi.

İspanyol Marca Gazetesi ise Muslera’nın performansına dikkat çekerek “Fenerbahçe affediciydi” başlığıyla haberi verdi. Gazete, Muslera’nın Fenerbahçe’nin 10’u isabetli 24 şutunu başarıyla karşıladığını dile getirdi. Gazete, sarı kırmızılıların Mourinho’yu ilk derbisinde mahvettiğini aktardı.

Portekiz’de O Jogo, yenilgiyle Mou’nun Fenerbahçesinin ligin zirvesinden uzaklaştığını paylaştı.

İngiliz Daily Mail, “oyalanacak havada değildi” başlığıyla Mourinho’nun yenilgi sonrası basın toplantısına katılmadan stadyumu terk ettiğini öne çıkardı. Galatasaray’ın Mourinho'nun yaşadığı hayal kırıklığından büyük keyif almışa benzediğini yazan gazete, sosyal medyada Chelsea'nin eski patronuyla dalga geçen çok sayıda paylaşım yapıldığına dikkati çekti.

Portekiz’de Record da Morinho’yu kışkırtmak için yapılan sosyal medya paylaşımlarını aktardı.

bitiş düdüğünün ardından Galatasaray, Jose Mourinho'yu kışkırtmak için sosyal medyada teknik direktörün gözyaşları içindeki fotoğrafının yer aldığı bir kitap montajı yayınladı ve 'Crying One' başlığını kullanarak onu 'ağlama ustası' olarak nitelendirdi. Stadyumdan çıkarken, karma alanda Portekizli teknik adama bu konu soruldu ve o da memnuniyetsizliğini gizlemedi. Mourinho, muhabire, "Şaka mı yapıyorsun yoksa ciddi misin?" diye sordu.”)

Portekiz A Bola Gazetesi, “Mourino evinde dağıldı” manşetini attı.

İtalyan Lazialita ise bu maçı Mourinho’lu Roma’nın Lazio yenilgisine benzeterek “Yine başına geldi” dedi.

Lazio'suna karşı kaybedilen ilk Roma derbisini anımsatıyordu. O maçta Milinkovic, Pedro ve Felipe Anderson 'The Special One'ı' ağlatırken, Ibanez ve Veretout'un golleri AS Roma'ya yetmemişti.  Roma'da, Mourinho'nun ilk derbi mağlubiyeti büyük yankı uyandırdı ama İstanbul'da da şakaları yoktu.”)

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa