KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK burs/kredi başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs başvuruları nasıl yapılır? Başvuru sırasında hangi bilgiler isteniyor? Detaylar haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 10:48
GÜNCELLEME
22 Eylül 2024 11:12
KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?
Hakan Öksüz Editör

2024-2025 KYK burs ve kredi başvuruları, binlerce öğrenci tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Gözler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelecek resmi açıklamaya çevrildi.

Önceki yıl KYK burs ve kredi başvuruları, 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl da başvuruların, ÖSYM’nin üniversite yerleştirme işlemlerinden sonra ekim ayında başlayacağı öngörülüyor.

2024-2025 KYK burs/kredi başvuruları ne zaman?

KYK burs/kredi başvuruları kesin tarihleri henüz açıklanmadı. 

KYK ya da Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek açıklamalar doğrultusunda başvuru tarihleri netleşecek. Resmi duyurular yapıldıkça güncel bilgileri paylaşacağız.

KYK burs başvuruları nasıl yapılır?

KYK burs ve kredi başvuruları, her yıl e-Devlet sistemi üzerinden alınıyor. Başvuru tarihleri, hem KYK'nın resmi internet sitesinden genellikle yazılı ve görsel basın aracılığıyla kamuoyuna duyuruluyor.

e-Devlet şifresi olmayanlar ne yapmalı?

e-Devlet şifresi bulunmayan öğrenciler, herhangi bir PTT şubesine giderek e-Devlet şifresi alabilirler. Öte yandan internet bankacılığı, e-imza, mobil imza veya T.C. kimlik kartı ile de e-Devlet sistemine girerek başvuru yapılabilir.

Başvuru sırasında hangi bilgiler isteniyor?

Başvuru esnasında öğrencilerden ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler talep edilmektedir. Söz konusu bilgiler, kamu kurumlarında kayıtlı veriler ile karşılaştırma yapılarak doğrulanmaktadır.

Değerlendirme ve burs dağıtımı nasıl yapılır?

Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, belirlenen bütçeye göre uygun sayıda öğrenciye burs veriliyor. Burs alamayan ancak şartları uygun olan diğer öğrencilere ise öğrenim kredisi sağlanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa