Okan Buruk Fenerbahçe derbisinde kazanarak bir rekor daha kırdı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe derbisini kazanarak yeni bir rekora daha imza koydu.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 11:18
GÜNCELLEME
22 Eylül 2024 11:47
Okan Buruk Fenerbahçe derbisinde kazanarak bir rekor daha kırdı
BY
Barış Yılmaz Editör

Okan Buruk, Galatasaray’ı teknik direktör olarak 2 sezon üst üste şampiyonluğa taşıdı.

Geçen sezon sarı kırmızılılar 102 puana ulaşarak ipi göğüslerken Okan Buruk da neredeyse kırılmadık rekor bırakmadı.

Başarılı teknik adam dün akşam Kadıköy’de Fenerbahçe’yi devirerek bir ilke daha imza attı.

Galatasaray Süper Lig’de 6’da 6 yapmayı başardı. Okan Buruk da bu başarıyı yakalayan ilk yerli teknik direktör oldu. Böyle bir başlangıcı daha önce Frank Rijkaard, 2009-2010 sezonunda gerçekleştirebilmişti.

Maç sonrası Galatasaray'dan da Okan Buruk paylaşımı geldi.

Okan Buruk, derbilerdeki kıskandıran başarısıyla dikkatleri çekiyor.

Dün akşam Beşikitaş ve Fenerbahçe karşısında 11. Maçına çıkan tecrübeli teknik adam, bu derbilerin tam 7’sini kazandı. 1 kez de berabere kalan Okan Buruk’un Galatasaray’ı sadece 3 kez kaybetti. Böylece, ezeli rakiplerine karşı Okan Buruk yönetiminde büyük bir üstünlük kurdu.

Okan Buruk, deplasmanda alınan Fenerbahçe galibiyetiyle üçüncü kez üst üste şampiyonluk yolundaki iddiasını da ortaya koydu.

Maç öncesi Mourinho’nun Galatasaray’ı hedef alan sözlerine karşılık Okan Buruk, hep sahaya odaklandıklarını ve maçların sahada kazanıldığını söyleyerek cevap vermişti.

Okan Buruk, rakibin hocasının kim olduğunun kendisini ilgilendirmediğini belirtti.

Mourinho’nun dünya çapında önemli bir isim olduğunu ve saygı duyduğunu dile getiren Buruk, ancak hoca kim olursa olsun maça hazırlandıklarını vurguladı.

Okan Buruk, Fenerbahçe karşısına da kazanan ekibi bozmadan çıktı. Öne Osimhen’i alan Buruk, kanatlarda Yunus ve Barış’la devam etti. Forvet arkasında Mertens, orta sahanın merkezinde Torreira ile Sara vardı. Kanat bekleri Kaan ve Jakobs olurken savunma göbeğinde Abdülkerim ve Sanchez oynadı. Okan Buruk, kinci devre, rotasyonda Sallai, Jelert, Kerem Demirbay, Berkan Kutlu ve Nelsson’a şans verdi.

Napoli’de 2 sezon birlikte oynayan Osimhen-Mertens ikilisi Fenerbahçe maçında da uyumları ve performanslarıyla maça damga vurdular. 28. Dakikada Osimhen’in göğsüyle ceza sahasına indirdiği topu iyi bir zamanlama ve şık bir vuruşla Mertens ağlara gönderdi.

Osimhen ise, derbide gol atmayı başaramadı. Bir kez kaleciyle karşı karşıya kalan 25 yaşındaki golcü Livakovic’i geçemedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa