Gençlere evlilik kredisi: Yeni internet sitesi açıldı

Aile ve Gençlik Fonu Projesi kapsamında gençlere sunulan evlilik kredisi büyük ilgi görüyor. Proje kapsamında açılan yeni internet sitesi duyuruldu.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 11:19
GÜNCELLEME
22 Eylül 2024 11:31
Gençlere evlilik kredisi: Yeni internet sitesi açıldı
Hakan Öksüz Editör

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evlenecek gençlere destek olmak amacıyla başlatılan Aile ve Gençlik Fonu Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 

Pilot uygulaması deprem bölgelerinde başlatılan projenin kapsamı genişletildi. Aile ve Gençlik Fonu Projesi'ne son olarak Osmaniye dahil edildi. Projenin odaklandığı yerlerin, doğurganlık hızının düşük kaldığı iller olduğu belirtildi.

Yeni internet sitesi devrede

Bakanlık, evlenecek gençlerin evlilik kredisine daha kolay ve hızlı erişebilmesi amacıyla ailegenclikfonu.aile.gov.tr isimli bir internet sitesini hizmete sundu. Bu site aracılığıyla, genç çiftler evlilik kredisi başvurularını pratik bir şekilde gerçekleştirebilecek.

Eğitim içerikleri, siteye ekleniyor

Site sadece başvuru sürecini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda çiftlere mali yönetim ve olası risklere karşı önlem almalarını sağlayacak eğitim içerikleri de sunuyor. 

Çiftler, sitedeki rehberler ve uygulamalı bilgiler sayesinde hem krediden nasıl faydalanabileceklerini öğreniyor hem de uzun vadede maddi kaynaklarını daha etkili bir şekilde yönetmeyi öğreniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa