İsrail askerlerinden Al Jazeera’nin ofisine baskın

İsrail askerleri, savaşı dünyaya duyuran Al Jazeera’nin ofisine baskın düzenledi.Çalışanlar zorla binadan çıkarıldı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 11:32
GÜNCELLEME
22 Eylül 2024 11:51
İsrail askerlerinden Al Jazeera’nin ofisine baskın
O
Onur Çetinkaya Editör

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yer alan  Al Jazeera haber kanalının ofisine baskın düzenlendi.

Gazze'de insanlara zulme devam eden İsrail askerleri yaptıkları suçu anında aktaran ve üstüne giden  Al Jazeera'ye yayının 45 gün süreyle kapatılmasını emretti. 

Baskın, erken saatlerde gerçekleşirken ofise çok sayıda silahlı asker girdi.  Maskeli İsrail askerleri, ofise girerek kapatma emrini, kanalın Batı Şeria büro şefi Velid el-Omari’ye iletti. Bu anlar canlı yayında görüntülendi.

Al Jazeera Batı Şeria büro yetkilisi Velid el-Omari, emri canlı yayında okurken, bu tür baskınların "gerçeği silmeyi ve insanların gerçeği duymasını engellemeyi amaçladığını" ifade etti. 

Bununla da kalmayan İsrail askerleri, büroda bulunan mikrofon ve kameraya da el koydu.Al Jazeera Gazze Şeridi'ne girişin yasaklandığı dönemde bölgedeki savaşı yerinde takip edebilen tek ekip olarak faaliyet gösteriyordu. 

İsrail askerleri daha önce de Al Jazeera'nin  Nasıra ve Doğu Kudüs'teki ofislerine baskın düzenlemişti. Diğer yandan 45 günlük kapatma yasağının uzatılma ihtimali bulunuyor. 

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde öldürülen gazetecilerin sayısı 173'e yükseldi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa