Pençe Kilit Operasyon Bölgesinden acı haber

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, terör örgütünün sızma girişimi esnasında Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay şehit oldu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 11:54
GÜNCELLEME
22 Eylül 2024 13:39
Pençe Kilit Operasyon Bölgesinden acı haber
O
Onur Çetinkaya Editör

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen Pençe Kilit Operasyonu devam ediyor.

Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı stratejik askeri hareket özellikle Metina, Zap ve Avaşin-Basyan gibi PKK'nın üs olarak kullandığı bölgelere odaklanıldı. 

Operasyonun amacı, sınır ötesinde terör örgütünün barınma alanlarını yok etmek, sızma girişimlerini engellemek ve Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını önlemektir.

Pençe Kilit Operasyonu kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri , kara ve hava unsurlarını etkili bir şekilde kullanarak terör örgütünün sığınaklarını, mağaralarını, barınaklarını, mühimmat depolarını ve geçiş yollarını imha ediyor.

Operasyonlar sırasında, teröristlerin sızma girişimleri, silahlı saldırılar ve tuzaklamaları gibi tehditlerle karşı Kahraman Mehmetçik önlemlerini de alıyor. 

Sınır ötesinden acı haber

Terör unsurlarının temizlenmesi için operasyonların devam edeceğini sık sık vurgulanırken sınır ötesinden acı haber geldi. 

 Pençe Kilit operasyon bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen bir sızma girişimi sırasında çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay'ın şehit oldu.

Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay'ın şehadet haberi Muş'un merkeze bağlı Sungu beldesinde yaşayan babaocağına ulaştı. Acı haberi alan ağabey ve yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Şehit Abakay'ın evine Türk bayrağı asıldı.

Operasyonun sürdüğü bölgede terör unsurlarından temizlenene kadar mücadelenin devam edeceğini belirtildi.  

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa