Gazze’de can kaybı 41 bin 431’e çıktı

İsrail’in Gazze Şeridi’nde hayatını kaybeden sivillerin sayısı 41 bin 431’e yaralı sayısı da 95 bin 818’e yükseldi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 13:53
GÜNCELLEME
22 Eylül 2024 14:03
Gazze’de can kaybı 41 bin 431’e çıktı
O
Onur Çetinkaya Editör

İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, dünya genelinde tepkilere rağmen devam ediyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yönetimi, Filistin topraklarına yönelik askeri operasyonlar düzenlerken, özellikle siviller büyük zarar görüyor. 

Savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırılarında, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere binlerce sivil hayatını kaybetti. 

Son 24 saatte İsrail’in gerçekleştirdiği üç saldırıda 40 sivilin yaşamını yitirdiği, 58 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana süregelen çatışmalarda can kaybı 41 bin 431'e, yaralı sayısı ise 95 bin 818'e yükseldi. 

Bölgedeki abluka ve yoğun saldırılar nedeniyle Filistin halkı büyük bir insani krizin ortasında bulunuyor, özellikle çocuklar açlık, hastalık ve saldırılar yüzünden hayatlarını kaybediyor.

Birçok ülke, İsrail’in bu saldırılarına son vermesi ve sivillere yönelik saldırıların durdurulması için çağrıda bulundu. Ancak Netanyahu hükümeti, uluslararası tepkilere rağmen operasyonlarını sürdürmekte. 

Gazze'deki siviller, uzun süredir ağır bombardımanlar, yetersiz gıda ve tıbbi yardım nedeniyle zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa