Rusya'nın 3 aylık mühimmat tedarikini patlattılar

Rusya, Ukrayna'nın Toropets bölgesindeki bir depoya düzenlendiği saldırı nedeniyle 3 aylık mühimmat tedarikini kaybetti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 14:09
GÜNCELLEME
22 Eylül 2024 14:19
Rusya'nın 3 aylık mühimmat tedarikini patlattılar
O
Onur Çetinkaya Editör

Ukrayna güçleri, Rusya'nın Tver bölgesindeki Toropets bölgesinde bulunan bir mühimmat deposuna saldırı düzenleyerek Rusya'nın 2-3 aylık mühimmat tedarikini kaybetmesine neden oldu. 

Bu saldırı, Ukrayna'nın Rusya içindeki hedeflere yönelik operasyonlarını sürdüğünü gösteriyor. Ayrıca, Ukrayna, Krasnodar bölgesindeki Tihoretsk bölgesinde bir mühimmat deposunu da insansız hava araçları (İHA) ile hedef aldı. 

Krasnodar Bölgesi Valisi Veniamin Kondratyev, saldırı sonrası depoda yangın çıktığını ve mühimmat patlamalarının yaşandığını belirtti. Olayda yaralanan veya ölen olmadı ve bölgeden bin 200 kişi tahliye edildi.

Rusya ise Ukrayna’nın Harkov şehrine yönelik üç ayrı saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılarda üçü çocuk olmak üzere 15 kişi yaralandı. Harkov’un farklı noktalarına düzenlenen saldırılar bir hastane yakınında, özel evlerin bulunduğu alanda ve açık bir çimlik bölgede gerçekleşti. 

Ayrıca, Harkov’un güneydoğusundaki Kivsharivka köyünde düzenlenen bir Rus saldırısında iki kişi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı.

Rusya'nın kısmen kontrol ettiği güneydeki Herson bölgesinde ise Rus bombardımanında bir Ukraynalı kadın hayatını kaybetti. Bu gelişmeler, savaşın hem Rusya hem de Ukrayna'da büyük insani ve askeri kayıplara neden olmaya devam ettiğini gösteriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa