Ünlü aktör Javier Bardem: "İsrail insanlığa karşı savaş suçu işliyor"

Oscar ödüllü İspanyol aktör Javier Bardem, İsrail tarihinin en radikal hükümeti olan Netanyahu Yönetiminin insanlığa karşı savaş suçu işlediğini söyledi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 15:45
GÜNCELLEME
22 Eylül 2024 16:28
Ünlü aktör Javier Bardem: ''İsrail insanlığa karşı savaş suçu işliyor''
EK
Ersin Küçükbarak Editör

İsrail vahşeti devam ederken ünlü isimlerin Gazze Kasabı olarak tarihe geçen eli kanlı Netanyahu Yönetimi’ne tepkiler artıyor.

Bu isimler arasına Oscar ödüllü İspanyol aktör Javier Bardem de katıldı.

Bardem, İspanya'nın en önemli sinema festivali olan San Sebastian Uluslararası Film Festivali'nde "Donostia Ödülü" alması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında İsrail ve Netanyahu Yönetimi’ni hedef aldı.

Konuşmasında, Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı İsrail'i ve ona destek veren ülkeleri eleştiren Bardem, Netanyahu Yönetimi’ni "İsrail tarihinin en radikal hükümeti” olarak niteledi.

Bardem, “ İnsanlığa karşı savaş suçları işliyor. Hamas'ın acımasız saldırıları, Filistin halkının maruz kaldığı ağır cezayı haklı çıkaramaz.” Dedi.

İspanyol aktör,  çatışmanın sona erdirilmesi için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Hamas'ın dışarıda bırakılarak başka aktörlerle müzakereler yapılması gerektiğini vurguladı.

"Toplum, İsrail'e yönelik eleştirinin antisemitizmle hiçbir ilgisinin olmadığını anlamaya başlıyor"

Javier Bardem, ABD, Almanya ve İngiltere'ye "İsrail'e koşulsuz desteğinizi bırakın" çağrısında bulundu.

 Toplum olarak bu tür saldırılar karşısında pasif kalamayacakları uyarısında bulunan Oscar ödüllü aktör, “Hepimiz orada olup bitenlerin mağduruyuz ve bu suçları söyleme zorunluluğumuz ve sorumluluğumuz var” ifadeleriyle İspanyolları harekete geçmeye çağırdı.

Javier Bardem, toplumun, İsrail'e yönelik eleştirinin antisemitizmle, Hamas'a yönelik eleştirinin ise İslamofobi ile hiçbir ilgisinin olmadığını anlamaya başladığını söyledi.

Donostia Ödülü'ne geçen yıl layık görülen Bardem, o dönemde ABD'deki sinema sanatçılarının grevine destek verdiğinden ödülünü bugün alabildi.

İspanyol aktör, dünyada yaşananları gördükten sonra kutlama yapmanın mümkün olmadığını ifade etti.

Bardem'in bu sözleri, salondaki gazeteciler ve diğer katılımcılar tarafından alkışlarla karşılandı.

55 yaşındaki İspanyol aktör, "No Country for Old Men" filmindeki rolüyle 2007'de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar Ödülü'nü almıştı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa