Sahte kaza planıyla 250 bin dolarlık hırsızlık yaptılar

Fatih'te sahte kaza planıyla yapılan 250 bin Dolarlık hırsızlığı kamera görüntüleri ortaya çıkardı. Olayın ardından Hacı B.K ve Serkan K. tutuklandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 18:10
GÜNCELLEME
22 Eylül 2024 18:27
Sahte kaza planıyla 250 bin dolarlık hırsızlık yaptılar
DHA
Kaynak DHA

Fatih’te çalıştığı iş yerine ait 250 bin doları döviz bürosundan alan Hacı B.K. (31), "Kaza yaptım, param çalındı" diyerek yalan beyanda bulundu. Ancak güvenlik kameraları, bu yalanı ortaya çıkardı. Yapılan incelemelerde, şüphelinin sözde kazadan önce kardeşi Serkan K. (26) ile buluşarak parayı ona verdiği belirlendi. İki kardeş tutuklandı ve ele geçirilen 210 bin dolar, sahibine iade edildi.

"250 Bin Dolarım çalındı" ihbarı polisi harekete geçirdi

Olay, 17 Ağustos Çarşamba günü İstanbul Kapalıçarşı’da meydana geldi. Döviz bürosuna giderek çalıştığı iş yerine ait 250 bin doları teslim alan Hacı B.K., Vatan Caddesi’nde kaza yaptığını ve bu sırada paranın aracından çalındığını iddia etti. Polise verdiği ifadede, "Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren bir firmanın talimatıyla döviz bürosundan parayı aldım. Zeytinburnu’nda bir tekstil firmasına götürecektim, fakat kaza yapınca para çalındı" dedi.

Güvenlik kameraları yalanı ortaya çıkardı

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Hacı B.K.'nın ifadelerindeki tutarsızlıklar üzerine soruşturmayı derinleştirdi. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, Hacı B.K.’nın kaza öncesinde Nuri Osmaniye Camii tuvaletinde kardeşi Serkan K. ile buluştuğunu tespit etti. 

Görüntülerde, tuvalet çıkışında Serkan K.'nın belinde şişkinlik olduğu dikkat çekti. Ayrıca, kazanın gerçekleştiği anlarda Hacı B.K.'nın aracın direksiyonunu aniden kırarak karşı şeride geçtiği de kayıtlara yansıdı.

Planı itiraf etti

Yalan beyanda bulunduğu ve trafik kazası süsü vererek parayı çaldığı değerlendirilen Hacı B.K., Esenyurt’ta, kardeşi Serkan K. ise Samsun’da gözaltına alındı. Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulanan Hacı B.K., planı itiraf ederek paranın bir kısmını harcadığını, geri kalanını ise kardeşine teslim ettiğini söyledi. Yapılan aramalar sonucunda Serkan K.’nın evinde 210 bin dolar bulundu ve bu para sahibine teslim edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa