Otomobil kanala uçtu; anne-baba öldü, kızları yüzerek kurtuldu

Erzurum'da kanala uçan otomobilden anne ve baba Mustafa-Birsen Ortanca'nın cansız bedeni çıkarılırken, kızları Dilay ise yüzerek kurtuldu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 18:39
GÜNCELLEME
22 Eylül 2024 18:39
Otomobil kanala uçtu; anne-baba öldü, kızları yüzerek kurtuldu
DHA
Kaynak DHA

Erzurum'un Aziziye ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin sulama kanalına düşmesi sonucu Mustafa Anataca (50) ve eşi Birsen Anataca hayatını kaybetti. Çiftin kızları Dilay Anataca ise yüzerek kurtulmayı başardı. Aile, Zonguldak’tan Atatürk Üniversitesi’ni kazanan kızları Dilay’ın kaydını yaptırmak için yola çıkmıştı.

Kaza kırsal Çiğdemli Mahallesi yol ayrımında meydana geldi

Kaza, saat 15.00 sıralarında Aziziye ilçesine bağlı kırsal Çiğdemli Mahallesi yol ayrımında yaşandı. Mustafa Anataca'nın kullandığı otomobil, sürücüsünün kontrolü kaybetmesi sonucu sulama kanalına uçtu ve ters döndü. Kazayı fark eden yoldan geçen vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Anne ve baba hayatını Kaybetti, kızları yüzerek kurtuldu

Ekipler tarafından yapılan incelemede, araçta sıkışan Mustafa ve Birsen Anataca’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Çiftin kızları Dilay Anataca ise kendi çabasıyla yüzerek kurtulmayı başardı. Dilay, kazanın olduğu yerden yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulundu. Hemen hastaneye kaldırılan genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Üniversite kaydı için yola çıkmışlardı

Anataca ailesinin, Zonguldak’tan Erzurum’a, Atatürk Üniversitesi’ni kazanan kızları Dilay’ın üniversite kaydını yaptırmak amacıyla yola çıktıkları öğrenildi. Kaza, büyük üzüntüye neden oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa