Hizbullah'tan İsrail'i kızdıracak açıklama

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail'e yönelik hazırladıkları planların İsrail'in dehşet içinde sonunu getireceğini söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 23:04
GÜNCELLEME
22 Eylül 2024 23:09
Hizbullah'tan İsrail'i kızdıracak açıklama
AA
Kaynak AA

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail'e yönelik hazırladıkları planların İsrail'i dehşete sürükleyerek sonlarını getireceğini açıkladı. Kasım, bu açıklamayı, İsrail'in 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Hizbullah komutanı İbrahim Akil'in cenaze töreninde yaptı.

"Akil, Kudüs ve Filistin için şehit oldu"

Kasım, cenazede yaptığı konuşmada, İbrahim Akil'in Hizbullah'ın özel harekat birimi olan Rıdvan Gücü'nün kurucusu ve komutanlarından biri olduğuna dikkat çekti. Akil'in "Kudüs ve Filistin şehidi" olduğunu vurgulayan Kasım, "Akil, cihat meydanlarını kanıyla suladı" ifadesini kullandı.

"Açık hesap savaşına giriyoruz"

Hizbullah'ın İsrail'in son saldırılarına nasıl yanıt vereceğini açıklamayacağını belirten Kasım, "Açık hesaplaşma aşamasına girdik" dedi. Ayrıca, Hizbullah’ın saldırılarının ardından İsrail'in kuzeyinden kaçan İsraillilerin geri dönmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi. "Lübnan Destek Cephesi, Gazze'deki savaş sona erene kadar ne kadar sürerse sürsün desteğine devam edecek" diye ekledi.

"Gazze'ye destek devam edecek"

Kasım, İsrail'in kuzeyinden daha fazla göç olacağını ve Gazze’ye desteklerinin süreceğini belirterek, "Gazze Şeridi'ne gidin ve savaşı durdurun" çağrısında bulundu. Hizbullah’ın her türlü askeri senaryoya karşı hazırlıklı olduğunu söyleyen Kasım, İsrail'e karşılık vermek için beklediklerini ve "dehşet verici bir son" hazırladıklarını ifade etti.

Netanyahu'dan Hizbullah'a tehdit

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah’ın Hayfa çevresine düzenlediği yoğun roket saldırılarının ardından Hizbullah’a yönelik sert bir açıklama yaptı. Netanyahu, "İsrail, Hizbullah’a hayal edemeyecekleri seri darbeler indirdi. Eğer bu mesajı almadılarsa, alacaklarından emin olsunlar" dedi.

İsrail’in Beyrut’a hava saldırısı

İsrail ordusunun 20 Eylül’de Beyrut’un güneyine düzenlediği hava saldırısında 3’ü çocuk, 7’si kadın olmak üzere 45 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah, bu saldırıda aralarında üst düzey komutanlarından İbrahim Akil'in de bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü açıkladı.

Bölgesel savaş uyarıları artıyor

İsrail’in saldırıları ve çatışmalar nedeniyle Lübnan sınırındaki kuzey bölgelerden tahliye edilen İsraillilerin güvenli bir şekilde evlerine dönmesinin "savaşın hedefleri" arasında olduğunu belirten İsrail hükümeti, bu durumun ancak Gazze’ye yönelik saldırıların sona ermesiyle mümkün olabileceğini vurguluyor. Uluslararası toplum ise bu gerginliğin bölgesel bir savaşa dönüşebileceği yönünde uyarılar yapıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa