Lübnan Devlet Üniversitesi, 3 kampüsünü kapattı!

Lübnan Devlet Üniversitesi, terör örgütü İsrail’in saldırıları sebebiyle ülkenin güney şehirlerindeki 3 kampüsünü kapattığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
22 Eylül 2024 23:58
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 00:11
Lübnan Devlet Üniversitesi, 3 kampüsünü kapattı!
AA
Kaynak AA

Lübnan Devlet Üniversitesi'nde eğitime ara verildi

Lübnan Devlet Üniversitesi, İsrail'in devam eden saldırıları nedeniyle bazı kampüslerinde eğitimi durdurma kararı aldı. Üniversite Rektörü Bessam Bedran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, güvenlik endişeleri nedeniyle bu adımın atıldığını belirtti.

Üç kentte eğitim durduruldu

Bedran, yaptığı yazılı açıklamada, Sayda, en-Nabatiye ve Sur kentlerindeki kampüslerin Pazartesi gününden itibaren kapatılacağını duyurdu. İsrail’in saldırılarının devam ettiğine dikkat çeken rektör, öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve çalışanların güvenliği için bu kararı aldıklarını ifade etti.

Eğitim Bakanı'ndan okullara inisiyatif

Lübnan Eğitim Bakanı Abbas el-Halebi, daha önce yaptığı açıklamada, eğitim kurumlarının açılıp açılmayacağına okul ve üniversite yönetimlerinin karar vereceğini bildirmişti. Halebi, güvenlik koşullarının değerlendirilmesinin bu kurumların inisiyatifine bırakıldığını vurgulamıştı.

İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısı

İsrail ordusunun 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında 45 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında 3'ü çocuk ve 7'si kadın olmak üzere sivillerin de bulunduğu açıklandı. Ayrıca Hizbullah, üst düzey komutanlarından İbrahim Akil'in de aralarında bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü duyurdu.

Bölgesel savaş endişesi

İsrail'in saldırıları karşısında uluslararası toplum, bölgesel bir savaşın patlak verebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. İsrail, Lübnan sınırındaki tahliye edilen vatandaşlarının güvenli şekilde evlerine dönebilmesini hedefleri arasında gösterirken, Hizbullah, çatışmaların ancak Gazze'ye yönelik saldırıların sona ermesiyle duracağını belirtiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa