Şanlıurfa'da sağanak sonrası hortum oluştu...

Şanlıurfa’da, sağanak yağışın ardından Atatürk Barajı göletlinde oluşan hortum cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 06:10
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 06:10
Şanlıurfa'da sağanak sonrası hortum oluştu...
EP
Esra Polat Editör

Şanlıurfa'da etkili olan sağanak yağışların ardından Atatürk Barajı göletinde oluşan dev hortum, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Şanlıurfa ve ilçelerinde iki gündür aralıklarla devam eden yağışlar, bölgedeki hayatı olumsuz etkiliyor.

Metrelerce Yükseklikte Hortum

Akşam saatlerinde, Bozova ilçesine bağlı Kasımkuyu Mahallesi'nde Atatürk Barajı göletinde görülen metrelerce yüksekliğindeki hortum, bölge halkında şaşkınlık ve tedirginlik yarattı. Hortumun görüntüleri bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansırken, doğal olay bir süre sonra kayboldu.

İstinat Duvarı Yıkıldı

Sağanak yağışın etkisi kent merkezinde de hissedildi. Şiddetli yağışların ardından bir sitenin istinat duvarının yıkılması da cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Olaylar sonucu herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bildirilmese de bölge halkı tedbirli olmaya devam ediyor.

Meteorolojiden yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Orta Akdeniz ve Hatay çevreleri, İç Anadolu'nun kuzeybatı ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bolu ve Kars çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa