Recep Tayyip Erdoğan: Gazze'de vahşi bir soykırım yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen yemeğe katıldı.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 06:30
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 06:30
Recep Tayyip Erdoğan: Gazze'de vahşi bir soykırım yaşanıyor
EP
Esra Polat Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen bir yemeğe katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Ukrayna'daki savaşın bölgesel ve küresel istikrara tehdit oluşturduğunu belirterek, diplomasiye olan ihtiyacı vurguladı.

Ukrayna Krizi ve Adil Barış Çağrısı

Erdoğan, Ukrayna'daki savaşın üçüncü yılına girerken, çatışmaların bir an önce sona ermesi gerektiğini ifade etti. “Her geçen gün kaybedilen hayatlar, büyük bir kayıptır. Biz Türkiye olarak, adil bir barışın sağlanması için büyük çaba gösteriyoruz” dedi. Diplomasinin önemini her fırsatta dile getiren Erdoğan, bölgedeki kalıcı barış için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Gazze'de Devam Eden Katliam ve İsrail'in Saldırıları

Erdoğan, Gazze'de 352 gündür devam eden katliamlara dikkat çekerek, dünya genelindeki barış ve güvenliği sağlamakla sorumlu kurumların ahlaki bir çöküş içinde olduğunu belirtti. İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında uyguladığı saldırıları "soykırım" olarak nitelendiren Erdoğan, 1,9 milyon insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve çok kötü koşullarda hayatta kalmaya çalıştığını söyledi.

Uluslararası Toplumun Sessizliği

Erdoğan, uluslararası toplumun ve küresel kurumların, Gazze'deki zulme karşı sessiz kalmasını eleştirerek, İsrail'in işlediği hukuksuzluklara karşı etkin bir adım atılmadığını vurguladı. “İsrail, her seferinde daha kanlı ve insafsız saldırılara girişiyor, bu da bölgemizin barışını tehdit ediyor” dedi.

Türkiye'nin Kararlı Tutumu ve Mescid-i Aksa'ya Vurgu

Erdoğan, Türkiye’nin İsrail’in saldırılarına karşı kararlı duruşunu sürdüreceğini belirtti ve Mescid-i Aksa’nın kutsiyetine yönelik saldırılara sessiz kalmayacaklarını ifade etti. Amerika’daki Müslüman toplulukların Filistin için düzenlediği gösterilere övgüde bulunan Erdoğan, bu konuda hassasiyetin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, liderlerle yapacağı görüşmelerde İsrail'e karşı uluslararası baskının artırılması gerektiğini yineleyeceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa