Hakanlı İnter Milano derbisini kaybetti

Milli Takım kaptanımızHakan Çalhanoğlu'nun formasını terlettiği İnter, Milano derbisinde Milan'a 2-1 kaybetti...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 07:10
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 07:10
Hakanlı İnter Milano derbisini kaybetti
EP
Esra Polat Editör

Serie A'nın beşinci haftasında oynanan Milano derbisinde Milan, Inter’i 2-1 mağlup etti.

San Siro'da oynanan maçta Milan, sahaya Maignan - E. Royal, Gabbia, Tomori, Hernández - Pulisic, Fofana, Reijnders, Leão - Morata, Abraham ilk 11’i ile çıkarken, Inter’in ilk 11’i Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Çalhanoğlu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, L. Martínez şeklinde sahaya dizildi.

Türkiye A Milli Takımı Kaptanı Hakan Çalhanoğlu, maça ilk 11’de başlayıp 63. dakikada yerini Kristjan Asllani’ye bıraktı.

Milan'ın 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlanan maçta goller; 10. dakikada Pulisic, 27. dakikada Inter'den Dimarco, ve 89. dakikada Gabbia’dan geldi.

Milano Derbisi- Derby della Madonnina

İtalya Serie A'da oynanan bu karşılaşma, Inter Milan ve AC Milan arasında gerçekleşir. Resmi adıyla "Derby della Madonnina" olarak bilinen bu derbi, adını Milano'nun simgesi olan Meryem Ana heykelinden (Madonnina) alır.

Bu iki kulüp, 1908'de AC Milan'dan ayrılan bir grup tarafından kurulan Inter Milan ve kurucu kulüp AC Milan olmak üzere uzun bir rekabete sahiptir. Milano şehrinde oynandığı için rekabetin önemi oldukça büyüktür. İki takım da maçlarını ortak olarak San Siro Stadyumu'nda oynar, ancak Inter taraftarları stadyumu Giuseppe Meazza olarak adlandırırken, AC Milan taraftarları için ise stadyumun adı San Siro olarak bilinir.

Milano Derbisi sadece yerel bir rekabet değil, aynı zamanda Serie A, İtalya Kupası, Süper Kupa ve hatta Şampiyonlar Ligi gibi uluslararası arenalarda da büyük bir öneme sahiptir. Maçlar, tarihler boyunca unutulmaz anlara sahne olmuş, dünyanın her yerinden futbolseverlerin ilgisini çekmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa