Suriye'de kısmi af kararı alındı...

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in bazı suçlar için kısmi af kararı çıkardığı bildirildi. İşte habere dair detaylar...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 07:30
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 07:30
Suriye'de kısmi af kararı alındı...
EP
Esra Polat Editör

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, 22 Eylül 2024 tarihinden önce ülke içinde ve dışındaki asker kaçakları ile bazı suçlar için kısmi af kararı çıkardı. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA tarafından duyurulan kararnamede, af kapsamındaki suçlar ve detaylar hakkında bilgilere yer verildi.

Af Kapsamındaki Suçlar ve Hariç Tutulanlar

Yayımlanan kararnamede, ülke içi ve dışındaki asker kaçaklarının yanı sıra, adaletten kaçan bazı kişilere yönelik cezaların affedileceği ifade edildi. Ancak, affın kapsamı dışında kalan suçlar arasında "topluma ve devlete şiddetli saldırı" olarak tanımlanan kabahatler, rüşvet, sahtecilik, kamu ahlakına aykırı fiiller ve belirli hırsızlık suçları bulunuyor.

Affa dahil edilmeyen suçlar arasındaki "topluma ve devlete şiddetli saldırı" ifadesinin tam olarak hangi kabahatleri içerdiği ise netleştirilmedi.

Af Kararı Muhalefeti Kapsamıyor

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa, af kararına ilişkin yaptığı açıklamada, kararın uluslararası topluma ulusal uzlaşma ve yaptırımların hafifletilmesi yönünde bir mesaj olarak algılandığını söyledi. Ancak Mustafa, bu af kararının askeri ve siyasi muhalefeti kapsamadığını, ayrıca ordudan ayrılan askerlerin de bu affın dışında bırakıldığını vurguladı.

Esed Yönetiminin Mesajı

Suriye hükümetinin, bu af kararnamesi aracılığıyla uluslararası topluma olumlu bir imaj sunmaya çalıştığı belirtiliyor. Kararname, Esed rejiminin iç siyasi durumu kontrol altına alma ve uluslararası arenada yaptırımlarla ilgili tavizler kazanma çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa