Gazze'de binlerce çocuk ve hasta için ölüm uyarısı...

Gazze'deki Sosyal Kalkınma Bakanlığı, kuzeydeki bölgelerde soğuk nedeniyle binlerce çocuk, yaşlı ve hastanın ölebileceği uyarısında bulundu.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 08:10
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 08:10
Gazze'de binlerce çocuk ve hasta için ölüm uyarısı...
EP
Esra Polat Editör

Gazze'deki Sosyal Kalkınma Bakanlığı, kuzeydeki bölgelerde soğuk hava nedeniyle binlerce çocuk, yaşlı ve hastanın ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu. Bakanlık, özellikle kış mevsiminin yaklaşması ve son günlerde bölgeyi etkileyen yağışların, yerinden edilen Filistinlilerin yaşadığı çadırları sular altında bırakmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Yakıt ve Isınma Malzemesi Eksikliği

Açıklamada, kuzey bölgelerinde tüp gaz, odun ve kömür gibi temel ısınma malzemelerinin bulunmadığı ve bu durumun özellikle hassas durumdaki çocuklar, yaşlılar ve hastalar için ölümcül bir tehlike yarattığı belirtildi. Her geçen dakika Gazze halkının sıkıntılarının arttığı ve hayatlarının tehlikeye girdiği vurgulandı. Pek çok ailenin, ısınmak için evlerindeki mobilyalardan elde ettikleri tahta parçalarını yakmak zorunda kaldığı ifade edildi.

Uluslararası Kurumlara Yardım Çağrısı

Sosyal Kalkınma Bakanlığı, uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunarak, insani bir felaket yaşanmadan önce Gazze'ye acilen yakıt ve ısınma malzemesi gönderilmesini talep etti. Bu yardım çağrısı, kış mevsiminin yaklaşmasıyla daha da acil bir hal aldı.

Yağışlar ve Yerinden Edilenlerin Zorlu Yaşam Koşulları

Pazar sabahı etkili olan yoğun yağışlar, yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırları su altında bıraktı. Gazze'deki hükümet, 14 Eylül'de yaptığı açıklamada, 2 milyon yerinden edilmiş Filistinliyi yaklaşan kış mevsimi ile birlikte insani bir felaketin beklediğini ifade etmişti. Çadırların yüzde 74'ünün kullanılamaz durumda olduğu, 135 bin çadırdan 100 bininin ise acilen yenilenmesi gerektiği belirtilmişti.

Bu zor koşullar altında Gazze halkının yaşadığı insani kriz her geçen gün daha da derinleşiyor, uluslararası toplumdan gelen yardımlar ise yetersiz kalıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa