İsrail, Lübnan'ı yeniden hedef aldı! Peş peşe saldırılar...

Lübnan'ın güneyinde ve doğusunda yer alan çok sayıda bölge, İsrail savaş uçakları tarafından hedef alındı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 09:47
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 11:12
İsrail, Lübnan'ı yeniden hedef aldı! Peş peşe saldırılar...
AA
Kaynak AA

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın bildirdiğine göre, İsrail savaş uçakları Lübnan'ın güneyindeki En-Nebatiye bölgesine bağlı Ez-Zerrariye ve Ensar beldeleri arasında kalan vadilere yoğun hava saldırıları düzenledi. Saldırılar, yaklaşık 30 dakika süresince devam etti ve 80'den fazla hava saldırısı gerçekleştirildi. 

Hedef alınan bölgeler arasında Abba, Cebşit, Eş-Şarkiye, En-Nemriye, Kefer Tenbit, Nebatiye el-Fevka, Deyr ez-Zehrani, Rumin, Humin el-Fevka, Yahmur, Arnun ve Secd yerleşim yerlerinin çevresi, Kefer Rumman otoyolu, Et-Tuffah bölgesindeki tepeler ve Er-Reyhan Dağı bulunuyordu.

Buna ek olarak İsrail ordusu, ülkenin doğusundaki Bekaa Vadisi'nde yer alan Şemstar, Budayi, En-Nebi Şit ve Bealbek bölgelerine de hava saldırıları düzenledi. Aynı zamanda İsrail uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Ed-Delafe bölgesinde yer alan Litani Nehri yatağı ve Sur kentinin doğusundaki alanları da bombaladı.

Ne olmuştu?

İsrail ordusunun 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediği bir başka hava saldırısında, 3'ü çocuk 7'si kadın olmak üzere toplam 45 kişi yaşamını yitirmişti. Hizbullah, bu saldırıda üst düzey komutanlarından İbrahim Akil'in de aralarında bulunduğu 15 üyesinin öldüğünü açıklamıştı.

Lübnan'da 17-18 Eylül tarihlerinde meydana gelen telsiz ve çağrı cihazı patlamalarının ardından gerçekleşen saldırılarla birlikte toplam ölü sayısının 84'e ulaştığı bildirilmişti. 8 Ekim 2023'ten beri İsrail-Lübnan sınırında ara sıra şiddetlenen çatışmalar yaşanmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa