Sürücü belgelerini yenilemek için son tarih belli oldu

1 Ocak 2016 tarihinden önce verilen sürücü belgelerinin yenilenmesi için son tarih verildi. Açıklama Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden geldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 10:34
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 11:39
Sürücü belgelerini yenilemek için son tarih belli oldu
AA
Kaynak AA

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016'dan önce verilen sürücü belgelerinin yenilenmesi için belirlenen son tarihin 31 Aralık 2024 olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, bu tarihten sonra eski tip sürücü belgelerinin geçersiz sayılacağı ve belgelerin yenilenmesi işleminin normal harç tarifesine göre yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, sürücü belgesi yenileme başvurularının tüm nüfus müdürlüklerinden gerçekleştirilebileceği ve bu süreçte başvuru sahiplerinden bazı belgelerin talep edildiği ifade edildi. Buna göre, başvuru sırasında bir sağlık raporu, bir adet biyometrik fotoğraf ve yenileme işlemi için 15 lira ücret alınacağı açıklandı.

Süreye uymayanlar cezai yaptırımlarla karşılaşacak

Belirtilen son tarihe kadar yenilenmeyen eski tip sürücü belgelerinin kullanım dışı kalacağı ve araç sürücülerinin cezai yaptırımlarla karşılaşmamaları için bu süreye dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı. Vatandaşların, işlemleri zamanında tamamlamak için nüfus müdürlüklerine başvurarak gerekli belgeleri temin etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

31 Aralık 2024 tarihine kadar sürecek olan bu yenileme işlemi, sürücülerin mevcut ehliyetlerini yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirmelerini zorunlu hale getirirken son tarihten sonra eski ehliyetlerin artık geçerli olmayacağı bildiriliyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa