THY 12 bin yıllık ekmeği yolculara ikram etti

THY (Türk Hava Yolları), New York seferini yapan business class yolcularına 12 bin yıllık ekmekleri ikram etti.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 10:43
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 11:21
THY 12 bin yıllık ekmeği yolculara ikram etti
DHA
Kaynak DHA

Türk Hava Yolları, 12 bin yıllık ekmeği New York seferinde yolculara sundu

THY (Türk Hava Yolları), tarihte bilinen ilk evcilleştirilmiş buğday tanelerinin yeniden üretimiyle yapılan 12.000 yıllık ekmeği, New York seferindeki business class yolcularına sundu.

Tarihi ekmek menüde yer aldı

İstanbul'dan New York'a yapılan TK3 seferinde, 12.000 yıllık ekmek resmi olarak menüye dahil edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Mezopotamya bölgesindeki Göbeklitepe, Karahantepe ve Taş Tepeler’de gerçekleştirilen kazı çalışmaları sonucu bulunan buğday tanelerinden üretilen ekmek, ödüllü şef Ömür Akkor ve Doçent Doktor Çetin Şenkul danışmanlığında hazırlandı.

Özel sunumla ikram edildi

THY’nin catering şirketi Turkish DO&CO tarafından hazırlanan ekmek, tereyağı ve zeytinyağı eşliğinde, sıcak olarak servis edildi. Ekmek, QR kodlu tanıtım kartı ile özel bir kese içinde kıtalararası seyahat eden business class yolcularına ikram edildi.

THY yöneticisi Bolat’tan açıklama

Türk Hava Yolları İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Profesör Doktor Ahmet Bolat, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dünyanın en mükemmel lezzetlerini yolculara sunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Bolat, "Business class yolcularımızı Anadolu’daki kazılarda bulunan antik buğdaylardan elde edilen bu tarihi ekmekle tanıştırmak bizi gururlandırıyor. Misafirlerimizin bu yeni ve nefis ürünü takdir edeceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa