Japonya'da şiddetli yağış hayatı felç etti: 6 ölü!

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışlar hayatı felç etti. 6 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 11:09
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 11:23
Japonya'da şiddetli yağış hayatı felç etti: 6 ölü!
AA
Kaynak AA

Japonya'nın batısında yer alan Ishikawa eyaletindeki Noto ve Suzu bölgelerinde meydana gelen şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarına yol açtı. Kyodo News'un haberine göre, bu afetler sonucunda 6 kişi hayatını kaybederken, 10 kişinin kaybolduğu bildirildi.

Yetkililerin açıklamalarına göre, sel sularına kapılan 10 kişi için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ancak yoğun yağışlar ve meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle bu çalışmaların bazı bölgelerde aksadığı ifade edildi. Afet bölgesinde çok sayıda insanın mahsur kaldığı, özellikle ulaşımın zor olduğu yerlerde ekiplerin zorluklarla karşılaştığı belirtildi.

Şiddetli yağışlarla sel ve heyelan riski artıyor

Noto ve Suzu bölgelerinin eylül ayında normal yağış miktarının iki katından fazla yağış aldığına dikkat çeken yetkililer, bu durumun ani sel ve heyelan riskini artırdığına vurgu yaptı.

Afet bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği, kayıp kişilere ulaşmak ve mahsur kalanları kurtarmak için tüm imkanların seferber edildiği bildirildi. Ekipler, yağışların devam etmesi durumunda ek tedbirler alarak olası can kayıplarını en aza indirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa