Çankaya Belediyesinden üniversite öğrencilerine karşılama!

Çankaya Belediyesi, Ankara'ya üniversite okumak için gelen üniversite öğrencilerini AŞTİ’de karşılıyor. Belediye, öğrenciler için danışma masası kurdu.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 11:12
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 11:54
Çankaya Belediyesinden üniversite öğrencilerine karşılama!
Ecem Çetin Editör

Üniversitelerin açılma tarihinin yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler, okuyacakları şehre gitmeye başladı. 

Ankara'da üniversite okuyacak olan öğrenciler, yavaş yavaş bulundukları şehirden gelmeye başladı.

Çankaya Belediyesi, öğrenciler için Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) hazır bulundu.

"Yeni evinize hoş geldiniz"

Belediyesi, üniversite öğrenimi için Ankara’ya gelen öğrencileri, AŞTİ'de kurduğu Danışma Masası’nda karşılıyor. "Yeni Evinize Hoş Geldiniz" sloganıyla hizmet veren bu masa, Ankara’ya ilk kez gelen öğrencilerin bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla oluşturuldu. 

Çankaya Belediyesi Gençlik Birimi çalışanları, öğrencilere Ankara’daki üniversite yaşamı, ulaşım, yurtlar ve belediyenin sunduğu hizmetler hakkında detaylı bilgi veriyor. Özellikle öğrencilerin üniversitelerine ve kalacakları yurtlara ulaşımı konusunda önemli destek sağlanıyor.

Çankaya Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz birçok hizmet sunuyor. Hafta içi her akşam Belediye Başkanlığı binası yemekhanesi ve 100. Yıl Çankaya Evi yemekhanesinde ücretsiz akşam yemeği hizmeti veriliyor. Kış aylarında ise sabahları sıcak çorba ikramı ile öğrencilere destek olunuyor. Ayrıca, öğrencilerin en temel ihtiyaçlarından biri olan ücretsiz çamaşırhane hizmeti de Çankaya Evlerinde sunuluyor. Bu evlerde yer alan kütüphaneler ve gençlere yönelik yabancı dil, kişisel gelişim kursları gibi "Kampüs Mahallede" uygulamaları da öğrencilere tanıtılıyor.

Belediye, yıl boyunca festivallerden şenliklere, ücretsiz kurslardan sertifikalı eğitimlere, söyleşilerden ücretsiz tiyatro gösterimlerine kadar pek çok etkinlikle gençlerin yanında yer alarak onların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa