İsrail'den akılalmaz baskın! Öğrenci ve öğretmenler gözaltında

İsrail askerleri tarafından Filistinlilere ait bir okula yönelik gerçekleştirilen baskın sırasında öğrenci ve öğretmenler gözaltına alındı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 11:38
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 12:04
İsrail'den akılalmaz baskın! Öğrenci ve öğretmenler gözaltında
AA
Kaynak AA

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Selfit şehrindeki bir Filistin okuluna İsrail askerleri tarafından baskın gerçekleştirildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail askerleri Selfit'in Harir köyündeki okula girerek bazı öğrenci ve öğretmenleri gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin sayısına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Baskın sebebiyle okulda eğitime ara verildiği belirtildi.

İsrail ordusunun, son iki gün içinde Haris köyüne üst üste baskınlar düzenlediği ve evlerde aramalar gerçekleştirdiği de kaydedildi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın bir gün önce yayımladığı haberde, İsrail askerlerinin Haris köyünde baskınlar düzenlediği ve bazı kişileri gözaltına aldığı bilgisi verilmişti.

716 Filistinli hayatını kaybetti

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalarda İsrail askerleri ve İsrailli yerleşimcilerin saldırıları sonucunda 716 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. Bu süreçte yaşanan şiddet olayları, bölgedeki gerilimin artmasına yol açarken, Filistinli siviller üzerindeki baskı devam ediyor. Arama ve gözaltı operasyonlarının, bölgedeki günlük yaşamı olumsuz etkilediği gözlemleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa