Mansur Yavaş, 'Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliğine' katıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent'te 61. kez düzenlenen Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliğine katıldı.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 11:42
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 13:20
Mansur Yavaş, 'Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliğine' katıldı!
Ecem Çetin

Ankara Divriği Kültür Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliği" bu yıl Başkentlilerle 61. kez buluştu.

Yakacık Mesire Alanı'nın ev sahipliği yaptığı etkinliğe Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. 

Her zaman Divriğililerin desteğini aldığını ifade eden Mansur Yavaş, kendisine oy vermeyenlerin de gönlünü kazanarak tekrar göreve geldiklerini ifade etti. 

Yavaş, herkese eşit mesafede çalışmanın, yolsuzluk yapmadan belediyecilik yapmanın mümkün olduğunu gösterdiklerini söyledi.

"Divriği’deki Ulu Cami ve diğer kültürel eserler tek başına milyonlarca turisti çekebilecek potansiyele sahip"

Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak Sivas ve Divriği’ye gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, şu ifadeleri kullandı;

"Divriği’deki Ulu Cami ve diğer kültürel eserler, tek başına milyonlarca turisti çekebilecek potansiyele sahip. Kültür rotaları oluşturarak bu tarihi mirası daha fazla kişiye tanıtmak için çalışmalar yapacağız. Binlerce, milyonlarca kişinin orayı ziyaret edip hem oradaki insanları, oradaki kültürü tanıması hem de oradaki geçmiş yıllardan, binlerce yıl öncesinden bize emanet edilen eserlere nasıl sahip çıkıldığını yerinde görmeleri için inşallah birlikte çalışmalara yapacağız" 

Mansur Yavaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Başkenti, dünya başkentleriyle yarışır hâle getirmeli gerektiğini belirtti. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından etkinliğe ilişkin paylaşım yaptı. 

Ankara Divriği Kültür Derneği tarafından düzenlenen 61. Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliği’ne katıldıklarını belirten Yavaş, vatandaşlarla bir araya gelerek, gelenekleri yaşatmanın kendileri için büyük bir onur ve mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti. 

Mansur Yavaş, etkinliğinde düzenlenmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ettiğini söyledi. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa