Bakan Tunç'tan Narin soruşturmasına dair açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da öldürülen Narin cinayeti soruşturmasında katillerin kısa süre içerisinde ortaya çıkacağını söyledi.

O
Onur Çetinkaya
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 11:59
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 12:52
Bakan Tunç'tan Narin soruşturmasına dair açıklama
O
Onur Çetinkaya

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma derinleşerek devam ediyor. 

21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi'nde ulaşılmış ve olay büyük bir yankı uyandırmıştı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, kamuoyunun yoğun ilgisini çekerken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da soruşturmanın detayları hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, olayla ilgili teknik delillerin incelemeye alındığını belirterek, özellikle kamera görüntülerinin TÜBİTAK’a gönderildiğini ve incelenmeye devam ettiğini söyledi. 

Ayrıca 27’si şüpheli olmak üzere toplam 268 kişinin ifadesi alınmış durumda. DNA testleri ve çakışmalar üzerinde de çalışılıyor, bu da soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü gösteriyor.

Narin Güran'ın katil ya da katillerinin kısa sürede tespit edilip, en ağır cezaya çarptırılacağı yönündeki açıklamalar, kamuoyundaki beklentiyi karşılamaya yönelik. 

Bakan Tunç’un da belirttiği gibi, soruşturmanın gizli tutulduğu ve elde edilen teknik verilerin kamuoyuna yansıtılmadığını ifade etti. Sözlerine devam eden Tunç, katil ya da katiller en ağır cezaya çarptırılacağını söyledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa