Çin, vatandaşlarını uyardı: İsrail'i derhal terk edin!

Çin, İsrail'de bulunan vatandaşlarına uyarıda bulundu ve söz konusu ülkeyi derhal terk etmelerini istedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 12:07
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 12:36
Çin, vatandaşlarını uyardı: İsrail'i derhal terk edin!
AA
Kaynak AA

Orta Doğu'da İsrail ve Hizbullah arasındaki gerginlik tırmanırken Çin, İsrail'de bulunan vatandaşlarına güvenlikleri için ülkeyi terk etmeleri yönünde uyarıda bulundu.

Çin'in Tel Aviv Büyükelçiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, İsrail ile Lübnan sınırında askeri çatışmaların yoğunlaştığı ve bölgedeki güvenlik durumunun "kritik, karmaşık ve öngörülemez" bir hal aldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bu uyarı, Çin'in geçtiğimiz ay İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarının ardından vatandaşlarına yaptığı benzer bir tahliye çağrısının devamı niteliğinde. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, bu konuda sorulan bir soruya yanıt olarak, "Çin vatandaşlarının güvenliğini korumak, bizim sorumluluğumuzdur." şeklinde bir açıklamada bulundu.

Hava saldırılarıyla gerilim tırmanıyor

Gerilim, 20 Eylül günü İsrail ordusu tarafından Beyrut'un güneyine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısının ardından daha da tırmanmış durumda. Bu saldırıda 3'ü çocuk, 7'si kadın olmak üzere 45 kişi yaşamını yitirmiş, Hizbullah da aralarında üst düzey komutanlarından İbrahim Akil'in de bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü açıklamıştı.

Lübnan’da 17-18 Eylül tarihlerinde düzenlenen patlamalar ve ardından gelen saldırılar sonucunda toplamda 84 kişi hayatını kaybetmişti. İsrail-Lübnan sınırında ise 8 Ekim 2023'ten bu yana zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa