Suç makinesinin şehit ettiği Şeyda Yılmaz için tören düzenlendi

26 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki sokak eşkıyası Yunus Emre Geçti’nin şehit ettiği 26 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz için cenaze töreni düzenlendi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 12:23
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 12:43
Suç makinesinin şehit ettiği Şeyda Yılmaz için tören düzenlendi
AA
Kaynak AA

Uyuşturucu ticareti (1), uyuşturucu kullanma (8), kasten yaralama (2), cinsel taciz (1), çocuğa cinsel istismar (2), yağma (2), mala zarar verme (2), gasp (1) ve hırsızlık (2) gibi 26 ayrı suç kaydı bulunan 19 yaşındaki şehir eskıyası Yunus Emre Geçti tarafından şehit edilen 26 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz için cenaze töreni düzenlendi.

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz için İstanbul’da cenaze töreni düzenlendi

Ümraniye’de yaşanan motosiklet hırsızlığı operasyonu sırasında silahla vurularak şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi'nde tören gerçekleştirildi.

Törene geniş katılım

Törene, şehit Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz ve aile yakınlarının yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş katıldı. Törende, Yılmaz’ın çalışma arkadaşları da hazır bulundu.

Emniyet Müdürü Aktaş’tan başsağlığı mesajı

Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, törende yaptığı konuşmada, şehidin ailesine ve tüm polis teşkilatına başsağlığı diledi. Aktaş, 27 yaşındaki Şeyda Yılmaz’ın yalnızca bir yıldır polis olduğunu, firar eden zanlıyı yakalamak için yürütülen operasyon sırasında kahramanca mücadele ettiğini belirtti. Yılmaz, çatışmada ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Zanlı kısa sürede yakalandı

Aktaş, olayın failinin yapılan çalışmalar neticesinde kısa sürede yakalandığını duyurdu. Saldırganın yaralı halde ele geçirildiğini ve adli makamlara sevk edildiğini açıkladı.

Şehidin cenazesi Sivas’a gönderildi

Törenin ardından Şeyda Yılmaz’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, saygı duruşu ve dualarla memleketi Sivas’a uğurlandı. Şehit polis Yılmaz’ın naaşı, tören mangasınca omuzlarda taşındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın ailesine taziye mesajı gönderdi. Erdoğan, Yılmaz’ın ailesine başsağlığı dileklerini ileterek, derin üzüntüsünü ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa