Ukrayna'nın "barış zirvesi" teklifine Kremlin'den yanıt

Ukrayna lideri Zelenski'nin barış zirvesi önerisine Kremlin'den yanıt geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "Teröristlerle diyalog yok" dedi.

Hakan Öksüz
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 12:57
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 14:09
Ukrayna'nın ''barış zirvesi'' teklifine Kremlin'den yanıt
Hakan Öksüz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile düzenlediği basın toplantısında, 2024 Kasım ayında Rusya temsilcilerinin de katılımıyla ikinci bir "barış zirvesi" yapılabileceğini dile getirdi.

Rusya'dan sert tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Zelenski'nin bu açıklamalarını "gerçeklerden kopuk" ve "hayalperest" olarak nitelendirdi. 

Zelenski'nin cumhurbaşkanlığının "süresi dolmuş" olduğunu belirten Zaharova, bu barış girişimlerinin Batı ve Ukrayna'nın Rusya’ya baskı kurma çabalarının bir parçası olduğunu vurguladı.

Barış zirvesine katılım yok

Zaharova, Rusya'nın "Burgenstock sürecine" katılmadığını ve ileride de katılmayı düşünmediğini açıkladı. Zelenski'nin barış formülünü uygulanamaz bulduğunu belirten Zaharova, bu tür zirvelere katılmayı reddettiklerini ifade etti. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 14 Haziran’da sunduğu barış girişimini hatırlatan Zaharova, kalıcı ve adil bir barışın ancak Rusya’nın çıkarlarının gözetilmesiyle mümkün olabileceğini belirtti.

"Teröristlerle diyalog yok"

Zaharova, Ukrayna ve Batı'nın savaşı sürdürmek istediğini öne sürdü. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Rusya'nın Kursk Bölgesi'ne düzenlediği saldırıları örnek gösteren Zaharova, Rusya'nın "teröristlerle" diyalog kurmayacağını dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa