Sinyal verildi! Türkiye için yeni not artışı yolda

Türkiye, S&P Global Ratings'in kasım ayı değerlendirmesinde yeni bir not artışı alabilir. Gözler şimdiden kasım ayına çevrilmiş durumda.

BF
Banu Fırıncılar
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 12:59
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 13:29
Sinyal verildi! Türkiye için yeni not artışı yolda
BF
Banu Fırıncılar

S&P Global Ratings, Moody's ve Fitch Ratings, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu artırdı. Bu gelişme ile Türkiye, üç büyük uluslararası kredi derecelendirme kuruluşundan kredi notu artırımı alan dünyadaki tek ülke konumuna geldi.

Kasım ayında Türkiye'nin S&P Global Ratings'ten yeni bir kredi notu artışı daha alacağı tahmin ediliyor. Üç büyük kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye için gerçekleştirdiği son değerlendirmelerde, Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "BB-" seviyesine yükseltti. Moody's, Türkiye'nin notunu iki basamak birden artırarak "B3"ten "B1"e çıkardı. S&P Global Ratings ise Türkiye'nin notunu "B"den "B+" seviyesine yükseltti.

"Net döviz rezervlerindeki artış, en önemli unsurlardan biri"

S&P Global Ratings'in Türkiye'ye ilişkin bu yılki ikinci değerlendirmesini 1 Kasım tarihinde açıklayacağı belirtiliyor. S&P Global Ratings Kıdemli Direktörü Frank Gill, Türkiye ekonomisindeki son gelişmelere dair yaptığı açıklamada, uygulanan politika değişiklikleri sonucunda özellikle dış göstergelerde önemli iyileşmeler görüldüğünü belirtti. Bu iyileşmeler arasında en önemli unsurlardan birinin net döviz rezervlerindeki artış olduğunu vurgulayan Gill, kredi notu kararlarının bu tür temel ekonomik göstergelere dayandığını ifade etti.

Ayrıca, Türkiye ekonomisinin genel olarak olumlu bir seyir izlediğini belirten Gill, kasım ayında yapılacak olan değerlendirmede bu gelişmelerin dikkate alınacağını söyledi.

Gill, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa