Aliyev'den Ermenistan uyarısı: Doğrudan sorumlu olacaklar!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'ı silahlandıran ülkelerin, ilerleyen süreçte gerçekleşecek olayların sorumlusu olacaklarını belirtti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 13:35
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 14:01
Aliyev'den Ermenistan uyarısı: Doğrudan sorumlu olacaklar!
AA
Kaynak AA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun savaş kabiliyetinin artırıldığını ve gerekli askeri teçhizatın sağlandığını belirterek, "Ermenistan, Fransa'dan ücretsiz silah alıyor. Bu çok ciddi bir meseledir. Ermenistan'ı silahlandıranlar, ileride meydana gelebilecek olayların doğrudan sorumlusu olacaklarını bilmelidirler." ifadelerini kullandı.

Aliyev, Azerbaycan Milli Meclisi'nin 7. Dönem açılış oturumunda yaptığı konuşmada, 2. Karabağ Savaşı ve antiterör operasyonlarının ardından Azerbaycan'ın egemenliğinin tam anlamıyla tesis edilmesinin ülke için yeni fırsatlar sunduğunu vurguladı. Son 3-4 yıllık süreçte Azerbaycan’ın uluslararası arenadaki konumunun daha da güçlendiğini ifade etti.

"Ermenistan yönetimi, savaşın sonuçlarını kabullenmek istemiyor"

Cumhurbaşkanı Aliyev, ülkenin gelecekteki en önemli görevlerinden birinin askeri kapasitenin artırılması olduğunu belirtti. Dünyada devam eden çatışmalar, Ermenistan’daki intikamcı eğilimler ve bölgede artan gerilimlerin, Azerbaycan’ın bu alana sürekli dikkat etmesini zorunlu kıldığını söyledi. Ermenistan yönetiminin, 2. Karabağ Savaşı’nın sonuçlarını kabullenmek istemediğini belirten Aliyev, dış güçlerin Azerbaycan'a karşı yeni planlar hazırladığını da sözlerine ekledi.

Aliyev, 2. Karabağ Savaşı'ndan sonra Azerbaycan ordusunun daha da güçlendirildiğini, özel kuvvetlerin ve komando birliklerinin sayısının artırıldığını ifade etti. Ayrıca, Azerbaycan’ın savunma sanayisinde büyük bir modernizasyon sürecinin devam ettiğini ve pek çok yabancı ortakla yeni üretim tesisleri kurulduğunu söyledi. Azerbaycan’ın savunma sanayisi ürünlerini birçok ülkeye ihraç ettiğini de belirtti.

"Ermenistan, Batılı ülkelerden silah ve mühimmat alıyor"

Ermenistan'ın sınır bölgesinde provokasyonlara girişebileceğini söyleyen Aliyev, Ermenistan'ın Batılı ülkelerden silah ve mühimmat yardımı aldığını, bazı ülkelerin Ermenistan’ı Azerbaycan’a karşı kullanmayı amaçladığını belirtti. Barış sürecinde Ermenistan'ın bilinçli bir şekilde süreci uzatmaya çalıştığını ve Fransa'dan aldığı silahların bu durumu pekiştirdiğini de sözlerine ekledi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa