İsrail, Lübnan'a bomba yağırdı! 100'den fazla ölü var

İsrail, Gazze'nin ardından Lübnan'a savaş açtı. Saldırılarda 100'den fazla kişi hayatını kaybetti. 500'den fazla yaralı var.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 13:59
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 16:09
İsrail, Lübnan'a bomba yağırdı! 100'den fazla ölü var
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Soykırımcı İsrail'in gözü kana doymuyor.

11 aydır Gazze'de işgalci politikasını sürdüren İsrail, 41 binden fazla Filistinli'nin hayatını kaybetmesine sebep oldu. 100 bine yakın masum insanın yaralandığı, çocukların şehit edildiği bölgede savaş genişledi,

Netanyahu hükümeti bu kez namlusunu Lübnan'a çevirdi. Geçtiğimiz hafta başlayan gerilimde İsrail şiddeti arttırdı. 

100'den fazla kişi hayatını kaybetti

Katil Netanyahu ve İsrail devleti sabah saatlerinde Lübnan'ın birçok kesimini bombardımana tuttu.

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda ilk belirlemelere göre 100'den fazla  kişi hayatını kaybederken, 500'den fazla kişi yaralandı.  Saldırılar, Lübnan'ın güneyindeki kasaba ve köyleri hedef aldı. Ölü ve yaralılar arasında kadınlar, çocuklar ve sağlık çalışanları da bulunuyor.

Bu gelişmeler, bölgede tansiyonun yeniden yükseldiğini gösterirken, saldırılar özellikle siviller arasında büyük kayıplara yol açtı.Saldırılar sonrası bölgedeki insani yardım çalışmaları ve sağlık hizmetleri de zorlu koşullarla karşı karşıya.

Diğer yandan İsrail geçen hafta siber saldırılarla Lübnan'ı vurmuştu. Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlaması ve bu olayda ikisi çocuk olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle tetiklendi. Ardından telsizlerde meydana gelen patlamalarda ise 20 kişi öldü, 450'den fazla kişi yaralandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa