YouTube'dan flaş karar! Premium paketleri zamlandı

Sosyal medya platformu YouTube'da Premium fiyatlarının zamlandığı duyuruldu. Bununla birlikte Türkiye'nin bu zamlardan etkilenmediği bildirildi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 14:06
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 15:13
YouTube'dan flaş karar! Premium paketleri zamlandı
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

YouTube Premium, kullanıcılarına ücretsiz YouTube deneyimine ek olarak birçok avantaj sunuyor. Bu özellikler arasında videoları arka planda oynatma, videoları indirip internetsiz izleme ve reklamsız içerik görüntüleme gibi imkanlar yer alıyor. YouTube, geçtiğimiz temmuz ayında ABD'deki Premium abonelik fiyatlarına zam yapmıştı. Şirket, ABD'deki fiyatlara 1 ila 2 dolar arasında zam eklerken, şimdi Avrupa ve Asya'daki bazı ülkelerde de fiyatları artırma kararı aldı.

Yapılan bu fiyat artışlarının, bazı ülkelerde yüzde 60'a varan oranlara ulaştığı görüldü. Özellikle İsviçre, Danimarka, İsveç, Norveç, İrlanda, Hollanda ve Singapur gibi ülkelerde YouTube Premium fiyatlarında belirgin bir yükseliş gerçekleşti. Bu artışlar, daha önce bazı ülkelerde yapılan zamlarla birlikte kullanıcıların tepkisine yol açtı. Fiyatların artışı, abonelik hizmetini kullanan birçok kişiyi etkilerken, kullanıcılar bu durumu sosyal medya platformları üzerinden eleştirdi.

Türkiye'de YouTube Premium fiyatlarına zam yok

Türkiye'de ise şu an için YouTube Premium fiyatlarına herhangi bir zam yapılmadı. Türkiye'deki bireysel abonelik paketi 57,99 TL, aile paketi ise 115,99 TL olarak sunuluyor. Fakat küresel çapta yapılan bu zamların Türkiye'yi de ilerleyen dönemlerde etkileyebileceği ifade ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa