DMM'den "Suriyeliler için 30 bin temizlik görevlisi" yalanlaması!

DMM’den "Suriyeli öğrencilerin okuduğu okulları temizlemek için 30.000 temizlik görevlisi alınacak" yaygarasına yalanlama geldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 15:05
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 15:17
DMM'den ''Suriyeliler için 30 bin temizlik görevlisi'' yalanlaması!
AA
Kaynak AA

MEB'in temizlik personeli alımı iddialarına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada dolaşan "Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullar için 30 bin temizlik görevlisi alacak" iddiasının asılsız olduğunu açıkladı.

Sosyal medyada yayılan iddialar

Bazı sosyal medya platformlarında, Türk okullarının durumu kötü gösterilerek, yalnızca Suriyeli öğrencilerin bulunduğu okullara 30 bin temizlik görevlisi alınacağı öne sürüldü. Bu iddiaların hızla yayılması üzerine DMM bir açıklama yaparak bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

MEB'in temizlik personeli alımı açıklaması

DMM tarafından yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in söz ettiği 30 bin temizlik personeli alımının, tüm MEB'e bağlı okulların temizliği için gerçekleştirileceği vurgulandı. Ayrıca, bu personel alımının yalnızca yabancı öğrencilerin eğitim gördüğü okullar için yapılacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

PIKTES Projesi ile bağlantı yok

Açıklamada, PIKTES Projesi kapsamında, 29 ilde bulunan okullarda yabancı uyruklu öğrencilerin de eğitim aldığı yerlerde AB fonlarıyla 3.117 temizlik personeli alımı yapılacağı belirtildi. Ancak bu alımın proje bazlı olduğu, daimi bir kadro anlamına gelmediği ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın genel temizlik personeli alımının bu proje ile ilgisinin olmadığı vurgulandı.

Dezenformasyona karşı uyarı

DMM, kamuoyunun bu tür dezenformasyon kampanyalarına itibar etmemesi gerektiğini belirterek, provokasyon amaçlı yürütülen yanlış bilgilendirme faaliyetlerine karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

İddiayı Fatih Altaylı köpürtmüştü

Gazeteci Fatih Altaylı, ortaya attığı iddiasında şunları söylemişti:


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa