ABD'de başkanlık anketi: Harris mi Trump mı önde?

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık seçimine ilişkin yapılan ankete göre Kamala Harris, Donald Trump'ın önünde yer alıyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 15:10
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 15:24
ABD'de başkanlık anketi: Harris mi Trump mı önde?
AA
Kaynak AA

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir ankete göre; 5 Kasım günü gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri için Demokrat Parti adayı Kamala Harris, Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın az farkla önünde yer alıyor. CBS News ve YouGov iş birliğiyle 18-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette, toplam 3 bin 129 kayıtlı seçmenle görüşüldü ve seçime dair düşünceleri soruldu.

Anket sonuçlarına göre, Harris yüzde 52 destekle önde bulunurken, Trump ise yüzde 48 oranında destek aldı. Harris'in Trump'a karşı 4 puan farkla önde olduğu tespit edildi. Ankete katılanlar arasında, bir adayın kişisel özelliklerini daha önemli bulan seçmenlerin Harris'e, politikalarına öncelik veren seçmenlerin ise Trump'a destek verdiği belirlendi.

Anketlerde belirleyici etken göçmen meselesi oldu

Harris'e oy vermeyi planlayan seçmenlerin büyük bir kısmı, göçmenlerin ABD'de vatandaşların yapmak istemediği işleri üstlendiğini düşünüyor. Buna karşın, Trump destekçilerinin çoğunluğu ise göçmenlerin daha fazla suç işlediğini ve Amerikalıların işlerini ellerinden aldığını ifade ediyor. 

Trump taraftarlarının yüzde 73'ü, göçmenlerin topluma olumsuz etkide bulunduğuna inanıyor. Ayrıca, Trump'ı destekleyen seçmenlerin yüzde 69'u, göçmenlerin köpek ve kedi gibi evcil hayvanları yediği yönündeki iddialara inandığını belirtiyor.

Ankete katılanların yüzde 83'ü, ABD siyasetindeki nezaket seviyesinin kötüye gittiğini dile getirirken, yüzde 71'i ise demokrasinin tehdit altında olduğunu düşünüyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa