Metin Arolat, memleketi İzmir'de toprağa verildi

Sahnede fenalaştıktan sonra hayatını kaybeden şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat, memleketi İzmir'de defnedildi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 15:16
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 16:10
Metin Arolat, memleketi İzmir'de toprağa verildi
Hakan Öksüz Editör

 A20 Eylül’de Kozyatağı’ndaki bir otelde sahne alan şarkıcı Metin Arolat, performansı sırasında aniden fenalaşarak yere yığıldı. 

Olay yerinde yapılan kalp masajının ardından hastaneye kaldırılan Arolat, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Teşvikiye'de cenaze töreni düzenlendi

Metin Arolat için dün İstanbul Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni gerçekleştirildi. Arolat'ın naaşı, memleketi İzmir'e götürüldü.

İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı

Metin Arolat, İzmir'deki Beşikçioğlu Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Örnekköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Törene ünlü isimler yoğun katılım gösterdi. 

Sunucu ve yapımcı Armağan Çağlayan, şarkıcı Kuşum Aydın, Işın Karaca gibi birçok sanatçının yanı sıra Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal da katılanlar arasındaydı. 

Armağan Çağlayan güçlükle ayakta durdu

Cenaze töreni esnasında, Metin Arolat'ın son röportajını verdiği Armağan Çağlayan’ın güçlükle ayakta durduğu görüldü.

Metin Arolat kimdir?

28 Mayıs 1972 tarihinde İzmir'de doğan Metin Arolat, anne tarafından Çerkez, baba tarafından İstanbullu bir aileye mensuptu. 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra İstanbul’a taşındı. Kariyerine reklam ajansında yönetmen asistanı olarak başlayan Arolat, daha sonra Amerika’da University of Illinois’ta reklamcılık eğitimi aldı.

Müziğe ve yönetmenliğe katkıları

1995'te  "Ayrılık Olmaz" isimli albümünü piyasaya süren Metin Arolat, reklamcılık ve yönetmenlik alanındaki çalışmalarına devam etti.

Kendi kliplerini yöneten Arolat, birçok sanatçının da klip yönetmenliğini yaptı. Arolat, çeşitli markaların reklam filmlerinde yönetmenlik koltuğunda oturdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa