CHP balık ölümlerinden bakanlığı sorumlu tuttu

CHP, 25 yıldır yönettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yarattığı balık katliamı ve pis kokunun sorumluluğunu bakanlıklara yıktı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 16:09
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 16:56
CHP balık ölümlerinden bakanlığı sorumlu tuttu
AA
Kaynak AA

DSP’den CHP’ye geçişiyle Ahmet Piriştina dönemi (18 Nisan 1999 - 15 Haziran 2004), Aziz Kocaoğlu (21 Haziran 2004 - 8 Nisan 2019), Tunç Soyer (8 Nisan 2019 - 5 Nisan 2024) ve 5 Nisan 2024’ten bu yana Cemil Tugay’ın görevde olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin balık katliamlarından bakanlıklar sorumlu tutuldu. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İzmir Körfezi'ndeki korkunç koku ve balıklar başta olmak üzere deniz canlılarının ölümünden bakanlıkları sorumlu tuttu.

CHP'li Başarır: İzmir Körfezi'ndeki çevre sorunları uzun süredir ihmal ediliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İzmir Körfezi'nde meydana gelen koku ve balık ölümleri üzerine açıklamalarda bulundu.

Çevre sorunlarına dair eleştiriler

İzmir'de yaptığı ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başarır, Körfez’de yaşanan çevre felaketinin uzun yıllardır süregelen bir sorun olduğunu belirtti. Bu sorunların geçmişte hem bakanlıklar hem de yerel yönetimler tarafından ihmal edildiğini söyledi. İzmir Körfezi'ndeki kötü koku ve balık ölümlerinin artık İzmir'e yakışmadığını vurgulayan Başarır, halkın böyle bir durumu hak etmediğini ifade etti.

Belediyeler ve bakanlıklar iş birliği yapmalı

Başarır, sorunun çözümü için bakanlık ve belediyelerin iş birliği yapması gerektiğini belirterek, "Bu konu çok ciddi bir çevre sorunu. Hem koku hem de ekosistemin zarar görmesi büyük bir sorun teşkil ediyor. Körfezin temizlenmesi sadece balık ölümleri açısından değil, çevreye olan olumsuz etkileri bakımından da önemlidir. İhmal edilen bu sorun, bu dönem birlikte çalışılarak çözülmelidir," dedi.

Ekonomi eleştirisi ve siyasi yorumlar

Başarır, hükümetin ekonomi politikasını da eleştirerek Türkiye’nin iyi yönetilemediğini iddia etti ve erken seçim çağrısı yaptı. Ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in MHP ve HÜDA PAR'a yönelik eleştirilerini değerlendirirken, "Üniter yapıyı tartışan, Türk bayrağından rahatsız olan partilerle aralarında mesafe olduğunu" belirtti.

Körfez eski günlerine dönmeli

Başarır, İzmir Körfezi'nin eski haline getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Geçmiş dönemlerde de bu konuda ihmal olduğunu kabul ediyorum, ama artık bu dönem hep birlikte İzmir'in bu sorununu çözmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa