Ankara Gençlik Parkı, 1 hafta sanat kokacak!

ABB, Gençlik Parkında bir sanat etkinliğine imza atıyor. 27 Eylül'e devam edecek olan etkinlik kapsamında geri dönüşümle elde edilen eserler sergilenecek.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 16:14
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 17:03
Ankara Gençlik Parkı, 1 hafta sanat kokacak!
Ecem Çetin Muhabir

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) konserlerden, sergilere birçok faaliyette kültür sanat etkinliklerine imza atıyor. 

Belediye, son olarak Ankara'nın en gözde ve popüler parklarından birisi olan  Gençlik Parkında “Gençlik Parkı Sanat Günleri” adıyla özel bir program başlattı. 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen bu etkinlikler, 16.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Atık malzemelerden heykeller 

27 Eylül’e kadar devam edecek olan sanat günlerinin ilk beş gününde, sanatçılar atık malzemeler ve kil kullanarak heykeller yapacak. Ayrıca, parkın güzelliklerinden ilham alarak fotoğraf ve resimler oluşturacakları bir foto safari düzenlenecek. 

Bu yaratıcı süreçte üretilen eserler, etkinliğin son iki gününde parkın farklı noktalarında sergilenecek. Tamamı geri dönüşüm malzemeleriyle hazırlanan eserler, doğa ve sanatın bir araya geldiği eşsiz bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın müziğiyle renklenecek olan bu etkinlikler, Gençlik Parkı’nı eski günlerindeki gibi bir sanat merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Bir hafta boyunca üniversitelerin güzel sanatlar fakültesi öğrencileri, parkın her köşesinde üretkenliklerini sergileyerek ziyaretçilere görsel ve sanatsal bir şölen sunacak.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat Toplulukları Şube Müdürü Şenay Yılmaz, Gençlik Parkını yeniden canlandırmak istediklerini ifade etti. 

Eskiden Gençlik Parkının sanatla anılan bir yer olduğunu söyleyen Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Gençlik Parkının yeniden sanatla anılan bir yer olması amacıyla bu hafta Sanat Günleri düzenlediğini belirtti. 

"Tüm Ankaralıları bekliyoruz"

Şenay Yılmaz, şunları söyledi; 

Etkinlikten çok memnun olduklarını ve çok beğendiklerini ifade eden sanatçılar, Ankara Büyükşehir Belediyesine ve Mansur Yavaş'a teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa