Erdoğan'ın ardından Özel de ABD'ye gidiyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 25 Eylül Çarşamba günü düzenlenecek Sosyalist Enternasyonal Başkanlık Kurulu Toplantısı’na katılmak üzere New York'a gidecek.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 16:30
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 16:57
Erdoğan'ın ardından Özel de ABD'ye gidiyor
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İspanya’da, 25 Şubat’ta düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'nda, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı görevine seçilen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD'ye gidiyor.

Sosyalist Enternasyonal’ın toplantısına katılacak olan Özel 24 Eylül Salı günü New York'a hareket edecek. Bu toplantıda gerçekleştireceği sunumla Türkiye'nin çeşitli meselelere bakış açısını ve çözüm önerilerini uluslararası bir platformda dile getirecek olan Özel, aynı zamanda hazırlanan dikkat çekici bir deklarasyonun da sunumunu yapacak.

24 ile 27 Eylül tarihleri arasında ABD'de bulunacak olan CHP Genel Başkanı, Sosyalist Enternasyonal'in önemli organizasyonlarından biri olan Başkanlar Toplantısı'nda konuşmacı olarak yer alacak. 

Özel toplantıda dünya genelinde birçok sosyalist ve sosyal demokrat partiyi bir araya getirerek, ortak sorunlara karşı ortak stratejiler geliştirme amaçlı bir platform sunuyor. Özel, bu toplantıda İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'na dair hazırlanan ve Türkiye'nin yaklaşımını yansıtan Ankara Deklarasyonu'nu katılımcılara tanıtacak.

Ankara Deklarasyonu'nun sunumu

Sosyalist Enternasyonal’e üye ülkelerin temsilcilerinin imzasını taşıyacak olan deklarasyon, daha sonra Birleşmiş Milletler’e sunulacak. Ankara Deklarasyonu'nun içeriğinde, Özel'in ve partisinin uluslararası politikada öne çıkardığı çeşitli konu başlıkları yer almakta. Ortadoğu'da yaşanan gerilimlerin artışı, küresel bir endişe haline gelen iklim değişikliği, ve sığınmacı problemi gibi acil uluslararası meseleler bu deklarasyonun odağını oluşturuyor.

Özel'in toplantıda yapması beklenen konuşmasında İsrail'in devam eden saldırılarına tepki göstermesi ve bu bağlamda Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'yi anması ön görülüyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa