Eski milli basketbolcu Asım Pars'tan acı haber

A Milli Basketbol Takımı'nın eski oyuncusu Asım Pars, 48 yaşında hayatını kaybetti. Pars'ın intihar ettiği bildirildi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 17:05
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 17:29
Eski milli basketbolcu Asım Pars'tan acı haber
Hakan Öksüz Editör

Bosna Hersek'in Tuzla kantonundaki Tojsici Mahallesi'ndeki aile evinde Asım Pars’ın cansız bedenine ulaşıldı. İlk incelemelerden sonra 48 yaşındaki deneyimli basketbolcunun intihar ettiği yönünde resmi açıklama yapıldı.

İntihar nedeni araştırılacak

Tuzla Kantonu İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü, Asım Pars'ın intihar ettiğinin doğrulandığını şu ifadelerle aktardı:

Asım Pars kimdir?

1976 yılında Tuzla'da dünyaya gelen Asım Pars, kariyerine genç yaşta Sloboda Tuzla takımında başladı. Başarılı performansı sayesinde eski Yugoslavya genç takımıyla şampiyonluk yaşadı. Türk vatandaşlığına geçtikten sonra soyadını "Pars" olarak değiştirdi.

Basketbol kariyeri Türkiye'de parladı

Türkiye'de ilk olarak Galatasaray'a gelen Pars, daha sonra Ülkerspor, Tofaş, Fenerbahçe, Efes Pilsen, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka ve Erdemir gibi takımlarda oynadı. Yurt dışında ise Dinamo Moskova ve Lokomotiv Rostov takımlarında da birkaç sezon forma giyerek önemli başarılara imza attı.

Milli takım kariyeri

Türk milli takımında da önemli başarılara imza atan Asım Pars, özellikle 2001 yılında İstanbul'da düzenlenen EuroBasket turnuvasında elde edilen gümüş madalyada pay sahibi oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa