CHP’li hukukçu kurmaylar "ahmak davası” için toplanacak!

Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak getirecek “ahmak” hakareti davası için CHP’li kurmaylar yarın İstanbul'da toplanacak.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 17:20
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 21:08
CHP’li hukukçu kurmaylar ''ahmak davası” için toplanacak!
MP
Mevlüt Peker Editör

CHP, İmamoğlu davası için harekete geçti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “ahmak” davasında kararın kısa süre içinde İstinaf Mahkemesi’nden çıkması beklenirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, hukuk ekibine İstanbul'da bir toplantı düzenlenmesi talimatı verdi.

İstinaf süreci hız kazanıyor

2019 yerel seçimlerinin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava sonucunda, Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararı çıkmıştı. İmamoğlu'nun avukatları, bu kararı istinafa taşıyarak süreci devam ettirdi. İstinaf Mahkemesi’nin kısa sürede kararını açıklaması bekleniyor. Bu kararın ardından dosyanın Yargıtay’a gitme olasılığı da bulunuyor.

CHP'den olağanüstü toplantı kararı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu kritik süreçte partinin hukukçu kurmaylarına bir araya gelme talimatı verdi. Toplantı, 13.00’te İstanbul’da gerçekleştirilecek. Ekrem İmamoğlu da bu toplantıya katılacak. Toplantıda, hukuk zemininde atılabilecek adımlar ve izlenecek yol haritası değerlendirilecek.

Özel'in Amerika ziyareti nedeniyle katılamaması

Genel Başkan Özgür Özel, Amerika ziyaretinde bulunduğu için bu toplantıya katılamayacak. Ancak, partinin hukuk ekibi, İmamoğlu ve diğer yetkililerle bir araya gelerek dava süreciyle ilgili stratejilerini belirleyecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa