Lübnan'ın genelinde yarın eğitime "İsrail" arası verildi

İşgalci, terör örgütü, soykırımcı Siyonist şebeke İsrail’in saldırıları yüzünden Lübnan genelinde yarın eğitim yapılmayacak.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 17:25
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 17:27
Lübnan'ın genelinde yarın eğitime ''İsrail'' arası verildi
AA
Kaynak AA

İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan'da eğitime ara verildi

İsrail'in yoğun hava saldırıları, Lübnan genelinde eğitimi durma noktasına getirdi. Lübnan Eğitim Bakanı Abbas el-Halebi, yaptığı açıklamada, ülkedeki güvenlik durumunun ciddiyeti nedeniyle birçok kentte eğitime ara verildiğini duyurdu.

Çeşitli kentlerde eğitime ara verildi

Halebi, başkent Beyrut’un yanı sıra Nebatiye, Bekaa, Baalbek, Hermel, Cebel Lübnan, Kuzey ve Akkar gibi bölgelerde okulların ve üniversitelerin kapatıldığını belirtti. Saldırılar ve çatışmaların yoğunlaştığı bu bölgelerde öğrencilerin okullarına gitmesinin ciddi bir risk oluşturduğunu ifade etti.

Sivil göç artıyor

İsrail ordusunun saldırıları, özellikle Lübnan’ın güney kesiminde büyük bir göçe neden oldu. Sur ve çevre bölgelerde yaşayan binlerce Lübnanlı, güvenlik endişesiyle kuzeydeki Sayda ve Beyrut'a doğru kaçmak zorunda kaldı. Bölgedeki AA muhabiri, yolların yoğun şekilde dolduğunu ve göç dalgasının devam ettiğini aktardı.

Eğitime ara kararları genişletildi

Lübnan Eğitim Bakanı Halebi, daha önce yalnızca ülkenin güney bölgelerinde eğitime iki gün ara verildiğini duyurmuştu. Ancak İsrail'in saldırılarının yoğunlaşması ve tehlikenin yayılmasıyla birlikte bu kararın diğer bölgelere de genişletildiği bildirildi.

Saldırılarda büyük can kaybı

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in sabah saatlerinden itibaren gerçekleştirdiği hava saldırılarında 182 kişinin hayatını kaybettiğini, 727 kişinin de yaralandığını açıkladı. Saldırılar, özellikle güneydeki Sur kenti ile Bekaa ve Baalbek bölgelerinde yoğunlaştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa