Lübnan: İsrail'in bugünkü saldırılarında can kaybı 274'e yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanı, terör örgütü İsrail'in bugün gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 274'e yükseldiğini bildirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 17:46
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 17:59
Lübnan: İsrail'in bugünkü saldırılarında can kaybı 274'e yükseldi
AA
Kaynak AA

Sabah saatlerinden bu yana saldırılar devam ediyor

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail ordusunun sabah saatlerinden itibaren düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 274'e ulaştığını, yaralıların sayısının ise 1024'ü aştığını açıkladı. Düzenlediği basın toplantısında konuşan Ebyad, saldırıların büyük bir yıkıma yol açtığını ve acil yardım ihtiyacının arttığını belirtti.

Güney Lübnan’da halk göç ediyor

İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyi ve doğusuna yönelik hava saldırıları nedeniyle özellikle sınır bölgelerindeki halk kuzeye doğru kaçmak zorunda kaldı. Bölgedeki çatışmalardan kaçan binlerce kişi, başkent Beyrut’a ve kuzeydeki diğer güvenli bölgelere göç ediyor. Bu göç dalgası sonucu kuzeye giden yollarda uzun araç kuyrukları oluştu.

Eğitime ara verildi

Lübnan Eğitim Bakanı Abbas el-Halebi, ülkenin güneyinde ve doğusunda yaşanan yoğun saldırılar nedeniyle okullarda eğitime ara verildiğini açıkladı. Halebi, askeri durumun öğrencilerin okullara güvenli bir şekilde gitmesini engellediğini belirterek Nebatiye, Bekaa, Baalbek, Hermel gibi bölgelerde eğitimin askıya alındığını duyurdu.

İsrail’in saldırıları sürüyor

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki sivillere Hizbullah’a ait olduğunu iddia ettiği evleri terk etmeleri çağrısında bulundu. Sabah saatlerinden itibaren Lübnan’ın çeşitli bölgelerine yapılan hava saldırılarında 300'den fazla hedef vurulduğu açıklandı. Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki birçok bölgede dumanların yükseldiği belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa