İYİ Parti'de yaprak dökümü sürüyor

İYİ Parti'de istifalar devam ediyor. Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 18:03
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 18:32
İYİ Parti'de yaprak dökümü sürüyor
DHA
Kaynak DHA

Zonguldak'ta İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gülay, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görevlerinden topluca istifa ettiklerini açıkladı. Gülay, "Yönetim kurulu olarak yaptığımız istişare toplantısında aldığımız ortak karar doğrultusunda, şahsım ve yönetim kurulu üyeleri olarak görevlerimizden istifa ediyoruz" dedi.

"Kurultaydan sonra fedakarlık göstermiştik"

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, düzenlediği basın toplantısında, genel başkanlık seçimlerinde kaybeden Koray Aydın’ı desteklediklerini ancak seçimi kazanan Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu'nun yapıcı konuşmaları sonrası görevde kalma kararı aldıklarını belirtti. Gülay, “Genel Başkanımız Dervişoğlu'nun kurultayda yaptığı yapıcı ve birleştirici konuşmalar, partiden ayrılanların tekrar kazanılacağına dair vaatleri, bizi fedakarlık yapmaya sevk etti. Ancak, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde kurulan ve ‘6'lı Masa’ olarak adlandırılan ittifakın son aşamalarından bu yana, özellikle genel başkanlık düzeyindeki söylem ve eylem farklılıkları, partimizin kuruluş ilkelerinden sapmasına neden oldu. Bu durum, halkımıza çözüm sunma misyonumuzu zayıflatarak teşkilatın güvenini büyük ölçüde sarstı" ifadelerini kullandı.

"Seçim sonuçları partideki eriyişi hızlandırdı"

Erdal Gülay, partinin seçimlerde beklentinin altında oy aldığını ve bu durumun birçok üyenin yanı sıra milletvekillerinin de istifalarına yol açtığını belirtti. Gülay, "Seçimlerde alınan düşük oy oranları ve milletvekili istifaları, partide ciddi bir erimeye neden oldu. Son olarak 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde, merkezden belirlenen adaylarla alınan sonuçlar, bu erimeyi zirveye taşıdı" dedi.

"Büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz"

İYİ Parti'nin projelerini halka anlatmak yerine, sürekli savunma pozisyonunda kaldıklarını ve bu durumun partiye büyük zarar verdiğini söyleyen Gülay, “Yapılan yanlışların savunulması, bizlerde büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Çalışma şevkimizi kaybettik ve partimize olan inancımız zedelendi. Ne yazık ki toplumda da bu hayal kırıklığının derin şekilde yaşandığını görüyoruz. Söylem ve eylem birlikteliğini savunan bir anlayışa sahibiz. Bu sebeple, ifade ettiğimiz nedenler doğrultusunda, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığı Yönetim Kurulu olarak, şahsım ve tüm yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 19 Eylül 2024 itibariyle görevlerimizden istifa ediyoruz. Göreve gelecek arkadaşlarımızın bayrağı daha ileriye taşıyacağına inanıyor ve kendilerine başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa