Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz ebediyete yolcu edildi

27 yaşındaki polis Şeyda Yılmaz, karakoldan kaçan motosiklet hırsızını yakalamak isterken şehit oldu. Şeyda Yılmaz, memleketi Sivas'ta defnedildi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 18:04
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 18:19
Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz ebediyete yolcu edildi
DHA
Kaynak DHA

Şehidin cenazesi memleketine getirildi

Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi Yunus Emre Geçti tarafından vurularak şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz, memleketi Sivas’ta son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul'da düzenlenen törenin ardından, şehidin cenazesi Sivas'a getirildi. Yukarı Tekke Ayyıldız Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş gibi önemli isimler katıldı.

Eşi gözyaşlarına boğuldu

Cenazede en duygusal anlar, şehidin eşi Semih Yılmaz’ın tabuta sarılarak gözyaşlarına boğulmasıyla yaşandı. Üniformasıyla eşinin tabutuna sarılan Yılmaz, "İzin aldık gelecektik, vatan sağ olsun. Çok mu istedin, Sivas’ı" diyerek hıçkırıklara boğuldu. Aynı zamanda şehidin anne ve babası da tabuta dokunarak kızlarının ardından gözyaşı döktü.

9 ay önce polis olmuştu

Şehit polis Şeyda Yılmaz, 2023 yılı Aralık ayında polis teşkilatına katılmış, Ankara Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olduktan sonra ilk görev yeri olarak İzmir’e atanmıştı. Yaklaşık bir yıl önce meslektaşı Semih Yılmaz ile evlenen şehit polis, eş durumu nedeniyle İstanbul’a tayin olmuştu. Görevde sadece 9 ayı dolduran Yılmaz, Ümraniye’deki operasyon sırasında şehit düştü.

Polis şehitliğinde toprağa verildi

Cenaze namazının ardından Şeyda Yılmaz’ın cenazesi, gözyaşlarıyla Sivas Polis Şehitliği'nde defnedildi. Törene katılan meslektaşları ve vatandaşlar, şehit polise son görevlerini yerine getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa