"Buğday karşılığı SİHA satışı" iddialarına bakanlıktan yalanlama

Ukrayna’dan İHA ve SİHA karşılığında buğday ithal edildiği iddiaları Ticaret bakanlığı tarafından yalanlandı.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 18:24
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 19:10
''Buğday karşılığı SİHA satışı'' iddialarına bakanlıktan yalanlama
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Ukrayna’dan İHA ve SİHA karşılığı buğday ithal edildiği, Türk buğdaylarının ise toprağa gömüldüğü iddiaları ortaya atıldı.

Bu iddialar üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti.

Bakanlık Ukrayna’nın Türkiye’den satıl aldığı İHA ve SİHA’ların ödemelerini buğday olarak yaptığı , Türk buğdaylarını da torağa gömdüğü iddiaları için “tamamen yalandır” dedi.

Sosyal medyadan açıklama yapan bakanlık, Türk çiftçisini korumak için buğday ithalatında yüzde 130 gümrük vergisi uygulandığını belirtti.

Bakanlık, yerli üretim dikkate alınarak 21 Haziran-15 Ekim 2024 tarihleri arasında buğday ithalatının durdurulduğuna işaret edildi.

Dış ticaret verilerinin de böyle bir ticaretin gerçekleşmediğini ortaya koyduğunun altını çizen Bakanlık, Türk buğdayının toprağa gömüldüğü iddialarının da Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin 20 Eylül 2024 tarihindeki açıklamasıyla yalanlandığı hatırlatıldı.

Ticaret Bakanlığı, bu iddiaları “Türkiye'nin savunma sanayiinde yakaladığı ihracat başarısını gölgelemeye yönelik bir kasıtlı bir girişim” olarak niteledi.

İddiaların, uyum içerisinde ilerleyen dış ticaret ve tarım politikaları üzerinden emin adımlarla yürüyen Türkiye ekonomisine set çekmeyi amaçladığı vurgulandı.

Açıklama şöyle:

“Dış ticaret verileri ile de sabittir”

"Ekonomimize set çekmek amaçlanmaktadır"

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa