Netanyahu: "Kuzeyde güç dengesini değiştiriyoruz"

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği yoğun hava saldırılarına ilişkin konuşan Netanyahu "kuzeyde güç dengesini değiştiriyoruz" dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 18:35
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 18:54
Netanyahu: ''Kuzeyde güç dengesini değiştiriyoruz''
AA
Kaynak AA

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği yoğun hava saldırılarının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in kuzeydeki güç dengesini değiştirme hedefini gerçekleştirdiğini belirtti. Netanyahu, "Kuzeydeki güvenlik ve güç dengesini değiştireceğimize söz verdik. Şu anda yaptığımız tam olarak bu" dedi.

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Netanyahu bu açıklamayı, Lübnan'a düzenlenen hava saldırılarının yönetildiği Savunma Bakanlığı kompleksinde yaptı. Başbakan, İsrail'in tehditleri beklemek yerine öngördüğünü belirterek, "Henüz anlamayanlar için İsrail'in politikasını netleştirmek istiyorum. Biz bir tehdidi beklemiyoruz, onu öngörüyoruz. Her yerde, her sahada, her zaman" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusu Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar'ın katıldığı bir değerlendirme toplantısının ardından yapıldı.

İsrail'in saldırılarında can kaybı artıyor

İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 274'e yükseldiğini, yaralı sayısının ise 1024'e ulaştığını açıkladı.

Lübnan'ın güneyinden başkent Beyrut ve kuzey bölgelerine doğru göç dalgası sürerken, ülkedeki eğitim faaliyetleri de durma noktasına geldi. Lübnan Eğitim Bakanlığı, saldırılar nedeniyle eğitime ara verildiğini duyururken, İçişleri Bakanlığı ise yerinden edilen vatandaşların okullara yerleştirildiğini açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa