Emniyette deprem: Ankara'da iki polis müdürü ihraç edildi!

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ekibinden olan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 2 üst düzey polis müdürü ihraç edildi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 19:12
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 19:39
Emniyette deprem: Ankara'da iki polis müdürü ihraç edildi!
EK
Esra Koçak Editör

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın gözaltına alınmasıyla başlayan soruşturma, emniyet teşkilatına da yansıdı. 

T24'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, Kaplan’ın gözaltına alınmasının ardından, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ekibinden Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan iki üst düzey polis müdürü, Alp Arslan ve Oben Özay emniyetten ihraç edildi.

Soylu'nun ekibindeki müdürler ihraç edildi

Ankara Emniyeti'nde Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nden sorumlu müdür yardımcısı olan Alp Arslan, Süleyman Soylu döneminde önemli operasyonlara imza atan isimlerden biriydi. Arslan, ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri imamı olarak bilinen Adil Öksüz’ün firarında adı geçen isimlerden biri olarak gündeme gelmişti. Bu süreçte İstihbarat Şube’de görev yapan Arslan, sahip olduğu bilgiler ışığında yargılandığı davadan da beraat etti. Arslan, Ankara Emniyeti'ndeki ülkücü kimliğiyle biliniyor ve organize suçlara yönelik büyük operasyonların sorumlusu olarak tanınıyordu.

 Emniyetten ihraç edilen diğer isim ise Ankara Asayiş Şube Müdürü Oben Özay oldu. Bir dönem Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’nde de görev yapan Özay, Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında ismi öne çıkan emniyet mensuplarından biriydi. 

Şardan haberinde "Özay’ın adı, MHP’li Tolgahan Demirbaş’ın gözaltına alınmasına dair imha edilen tutanak iddialarıyla da gündeme geldi. Bu iddialar, Sinan Ateş cinayetine dair yürütülen soruşturmanın şaibeli hale gelmesine neden oldu. Özay, ayrıca Ateş’in son konum bilgisinin suikastı gerçekleştiren kişilere ulaştırılmasında adı geçen Mustafa Ensar Aykan ile ilişkili olmakla suçlanıyor." ifadelerine yer verdi. 

Sinan Ateş cinayetiyle bağlantılı iddialar

Alp Arslan ve Oben Özay’ın, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili de adları geçiyor. Özellikle Oben Özay, cinayet soruşturmasını yürüten birimin başında bulunuyordu. Soruşturma sürecinde MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un yanında gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş’a dair tutanağın imha edilmesi ve yerine sahte bir belge hazırlanması iddialarına Özay’ın adı karıştı. Ayrıca, Ateş’in son konumunun suikastçılara ulaştırılması olayında da Özay’ın rolü olduğuna dair şüpheler bulunuyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa