İsrail, Lübnan’ı gün boyu vurdu, 274 kişi yaşamını yitirdi

İsrail’in, sabah saatlerinden bu yana Lübnan’a saldırılarında 274 kişi hayatını kaybederken, yaralı sayısı bini aştı.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 19:35
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 19:56
İsrail, Lübnan’ı gün boyu vurdu, 274 kişi yaşamını yitirdi
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Gazze Kasabı olarak tarihe geçen eli kanlı Netanyahu, bu kez de gözünü Lübnan’a çevirdi.

İktidarını sürdürmek uğruna bölgesel savaş peşinde koştuğu yorumları yapılan Netahyanu, saldırı için gerekli emri verdi.

İsrail, sabah saatlerinden bu yana Lübnan’ı vurmaya devam etti.

Saldırıların bilançosu ise ağır oldu.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, saldırılarda ölenlerin sayısının 274'e çıktığını açıkladı.

İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin  24'ünün çocuk, 39'unun kadın olduğunu belirten Ebyad, yaralı sayısını da 1024 olarak duyurdu.

Bakan Ebyad, 2006'da yaklaşık 1 ay süren Lübnan-İsrail savaşı ile son 1 haftayı kıyaslarken ortaya çarpıcı bir sonuç çıktı.

 2006'daki savaşta yaralı sayısının 10 bin olduğunu hatırlatan Bakan Ebyad, oysa İsrail'in sadece son bir hafta içinde düzenlediği saldırılarda yaklaşık 5 bin kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı.

Ebyad, İsrail ordusunun saldırılarında ambulansları hedef aldığına da dikkati çekerek, 2 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini, 16'sının da yaralandığını dile getirdi.

İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin çoğunun sivillerden oluştuğunu aktaran Ebyad, Lübnan'ın güneyinden büyük bir göç dalgasının harekete geçtiğini vurguladı.

Ebyad, Irak ve Ürdün gibi ülkelerden tıbbi yardım gönderildiğini belirterek dost ve kardeş ülkelere "daha fazla destek" çağrısında bulundu.

İsrail ordusu, sabah saatlerinden bu yana Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan’ın güneyinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası başladı.

Lübnan Eğitim Bakanlığı ülkede eğitime ara verildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı ise okulları, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşlara barınak olarak açtıklarını bildirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa